Реклама / Ads
0| 3500 |01.11.2016 Президентски избори 2016

Цецка Цачева пред студенти в София: Политическата апатия сред младите хора е основният ми опонент

.
Политическата апатия, особено сред младите хора, е мой основен опонент. Искам да видя модерна и образована, просперираща нация, която да живее в стабилна и сигурна държава. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща със студенти, представители на Студентски съвети и Клуба на политолога в София.
 

„Ние с вицеадмирал Пламен Манушев ще работим за издигане на авторитета на държавните институции, защото младежите в България трябва да вярват в институциите и да бъдат активни участници в политическия живот на страната“, обясни Цачева.

 

На събитието присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по образование и наука в 43-тото Народно събрание Милена Дамянова, председателят на младежката организация на ГЕРБ и народен представител Георг Георгиев и областният координатор на ГЕРБ в София и административен секретар на партията Цветомир Паунов.

 

Пред младите хора Цецка Цачева заяви, че образованието, науката и бизнеса трябва да си сътрудничат помежду си. „Когато образованието отговаря на нуждите на бизнеса и науката се развива, това води до нови работни места, по-високи доходи, стабилна и силна икономика и просперитет. Законът за училищното и предучилищното образование вече е факт след години работа. Той е съществено важен, защото в закона заложихме възможността за получаване на конкретни умения от младите хора още по време на тяхното обучение“, обясни кандидатът на ГЕРБ за президент. Цачева разказа, че като основен проблем за работодателите се очертава липсата на практически умения сред младите хора. По думите й, това е изводът от множеството срещи, които заедно с вицеадмирал Пламен Манушев са провели с представители на бизнеса в цялата страна.

 

Относно предстоящите президентски избори Цецка Цачева бе категорична, че това са избори на ценности. „Трябва да удържим посоката, завещана от предците ни – страната ни да върви редом до другите европейски народи. Днес всички ние, гражданите на България, имаме голямата отговорност да запазим евроатлантическата посока на развитие на страната. За мен и за ГЕРБ тази посока е без алтернатива. Ние изповядваме европейските ценности за  спазване на правата на отделната личност, за демокрация, за политически плурализъм. Като убеден демократ, аз винаги съм насърчавала различното мнение“, посочи Цачева.

Цачева обясни пред студентите, че не бива да се преминава границата на противопоставяне, защото политическите кризи вредят на обществото. „С вицеадмирал Манушев не си позволяваме да опонираме на други кандидатпрезидентски двойки, които залагат на популизъм, защото за всички е ясно, че те водят политика, която цели да дестабилизира страната. Помните какво стана, когато държавата влезе в спирала на нестабилност и предсрочни избори през 2013 -2014 година. По време на правителството на Пламен Орешарски, подкрепян от БСП и ДПС, България беше блокирана – нямаше работещи институции, бяха спрени европейските фондове“, каза Цецка Цачева.

 

Според кандидата на ГЕРБ за президент България трябва да продължи да води активна и балансирана външна политика, основната на националния интерес. „В интерес на всички български граждани е това, което ние искаме да постигнем и да оставим на поколенията – просперираща икономика, по-високи доходи, повече работни места и социални придобивки за децата и родителите. За да се случи, страната ни трябва да остане фактор на стабилност в на Балканите и в Европа. Днес държавата ни е отговорна за сигурността не само на българските граждани, но и на европейските граждани“, подчерта Цецка Цачева. По думите й, България не може да остане сама в условията на сериозни предизвикателства в глобален мащаб, затова членството на страната ни в ЕС и НАТО е без алтернатива.

 

Кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова обясни пред младите хора, че Цецка Цачева винаги е работила за реформата и модернизацията на образованието и духовността. Фандъкова посочи, че всички останали кандидат-президенти акцентират на сектор "Сигурност", но не и върху теми, свързани с образователната система и културните ценности.

 

По отношение на университетите Йорданка Фандъкова посочи, че Столична община в последните години е натрупала много сериозен опит. „Важна е връзката, която имаме с правителството и с държавата“, каза тя. Кметът на София подчерта важността на подкрепата, получавана от Цецка Цачева като председател на парламента и от председателя на Комисията по образование и наука Милена Дамянова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3897 |31.10.2016 Цачева: Като президент на България всеки ден ще връщам доверието, което са ми дали хората . 0| 3406 |31.10.2016 Владислав Николов: Работим в интерес на гражданите не е просто предизборно послание, а принципът, от който госпожа Цачева винаги се е ръководила в работата си . 1| 3631 |31.10.2016 Социално предприятие от Плевен със силна подкрепа за Цачева като първата жена Президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads