Реклама / Ads
26| 8004 |22.08.2011 СВЯТ

Берлускони: Кадафи предай се!

.
Преди да тръгнат слуховете за гибелта на Кадафи, либийският лидер Муамар Кадафи заяви в аудиопослание, предадено по държавната телевизия, че няма да се предаде и ще остане в Триполи докрай. Той призова привържениците си в цялата страна да освободят столицата от бунтовниците.
 

Премиерът на Италия Силвио Берлускони призова либийския лидер Муамар Кадафи да се предаде, съобщава АФП. Берлускони обяви още, че Италия е солидарна с либийската опозиция в битката й за превземане на столицата Триполи.
"Поискахме от полковник Кадафи да сложи край на всяка безсмислена съпротива и да спаси по този начин народа си от по-нататъшни страдания", се казва в правителственото изявление на Берлускони.

Frognews.bg напомня, че огромен брой жители на либийската столица Триполи празнуват по улиците й и разкъсват плакати на лидера Муамар Кадафи, предаде "Ройтерс". Стотици се събраха на Зеления площад, станал символ на властта на Кадафи. Според някои слухове Кадафи е избягал, според други още бил в Триполи, някои дори твърдят, че бил убит. Бунтовниците пък искaт да преименуват Зеления площад в Площад на мъчениците, съобщава  ИТАР-ТАСС, позовавайки се на катарската сателитна телевизия Ал Джазира.


Още снощи конвой на силите на либийската опозиция навлезе в западната част на Триполи, при което почти не срещна съпротива от верните на Муамар Кадафи войски, съобщи по телефона очевидец, цитиран от Ройтерс, съобщава агенция Фокус.

Бойците на опозицията в близост до квартал Хай Андалуф стреляха във въздуха, празнувайки навлизането в столицата.
По-рано бе съобщено, че хиляди бойци на опозицията наближават Триполи по крайбрежната магистрала от западна посока.

Frognews.bg напомня, че според чуждестранни кореспонденти Кадафи напуснал града часове преди нападението. Предполага се, че го охранява отряд от около 200 командоси, между които и чужди наемници. Възможно е обаче и да е пуснат двойник на кадафи, за да бъдат заблудени бунтовниците и шпионските групи на натовски страни. Междувременно стана ясно, че либийският лидер Муамар Кадафи заяви в аудиопослание, предадено по държавната телевизия, че няма да се предаде и ще остане в Триполи докрай.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5393 |19.08.2011 Полковник Кадафи се готви да бяга . 2| 5107 |15.08.2011 Полковник Кадафи готов за нова атака . 0| 5631 |10.08.2011 Убитият син на Кадафи "възкръсна" . 0| 4727 |19.07.2011 Вашингтон призова Кадафи да си ходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads