Реклама / Ads
1| 4169 |26.06.2021 СВЯТ

Британският здравен министър подаде оставка след скандалните целувки със съветничка в министерството

.
Мат Ханкок Източник: БГНЕС
Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок подаде оставка, предава Нова телевизия. Той призна, че е нарушил правилата за физическо дистанциране. Таблоидът „Сън“ публикува снимки, на които той целува своя съветничка в министерството.
 

Премиерът Борис Джонсън заяви, че приема извинението на Ханкок и смята случая за приключен, но призивите за оставка или отстраняване на министъра продължават.

 

Министърът заяви, че „съжалява, че е разочаровал хората“ след като бяха показани снимките му с Джина Коладанджело, която лично той е назначил.

 

От „Сън“ поясниха, че снимките на Ханкок и Коладанджело - и двамата женени с по три деца, са направени на 6 май в министерството на здравеопазването.

 

Опозиционната Лейбъристката партия призова премиера Борис Джонсън да уволни Мат Ханкок.

 

Председателката на партията Анелизе Додс заяви: „Ханкок определя правилата, той призна, че ги е нарушил. Сега трябва да напусне. Ако не подде оставка, премиерът трябва да го уволни“.

 

Либералдемократите  също призоваха за оставка на Ханкок, обвинявайки го в лицемерие. Джонсън обаче заяви, че има пълно доверие в министъра. Той посочи, че е приел извинението на Ханкок и смята случаят за приключен.

 

Политически наблюдатели отбелязаха, че сега обаче в правителството се притесняват, че доверието в Ханкок е сериозно разклатено и в неговата мантра, че съществуващите ограничения трябва да се спазват. Със запазването засега на Ханкок в кабинета Джонсън позволява на опозицията да го атакува по въпрос, който ще има голям резонанс сред гласоподавателите, а именно, че за министрите правилата са едни, а за останалите – други, заяви анализаторът на Би Би Си Иън Уотсън.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3238 |19.05.2021 Германски министър подава оставка заради плагиатство . 2| 3622 |07.04.2021 Чехия сменя трети министър на здравеопазването от началото на пандемията . 0| 3525 |12.03.2021 Здравният министър на Словакия хвърли оставка заради руската ”Спутник 5” . 5| 4835 |26.02.2021 Военният министър на Турция: Ще използваме системите С-400 при заплаха!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads