Реклама / Ads
1| 4056 |15.01.2018 СВЯТ

Ердоган: Операцията в Сирия може да започне всеки момент

.
Затова предупреждава президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган, който анонсира завършването на подготовката за нова антитерористична операция в Сирия, предава Anadolu Agency, цитирана от „Фокус”.
 
“Операцията в приграничния с Турция сирийски район Африн може да започне всяка минута“, заяви Ердоган.
Според думите на турския лидер, Въоръжените сили на Турция „бързо“ ще закрият темата за Африн и Манбидж ( кюрдски региони в северозападна Сирия – бел. ред. ).

„Подготовката е завършена и операцията може да започне всяка минута. След това ще дойде ред и на други региони“, обеща президентът.
Ердоган напомни, че ВС на Турция продължават да нанасят удари по обекти на терористите в Северна Сирия. „Нямаме намерение да седим със скръстени ръце, в чакане някой друг да унищожи терористите вместо нас. Анкара препоръча на Вашингтон да пресече дейността на терористичните организации и се обявява категорично против всякакви опити за унищожаване на „Ислямска държава“ с ръцете на други терористи. Ако Вашингтон смята Анкара за стратегически партньор, то трябва да се бори с терористите заедно с Турция“, заяви турският президент.

Напомняйки, че САЩ са признали факта за създаване на армия на терористите на турската граница ( вчера се разбра, че САЩ обучават бойци на „Сирийските демократични сили“ за преобразуването им в гранична полиция/армия – бел.ред. ), Ердоган подчерта, че целта на Анкара е „смазване на този опит в зародиш“.
Според неговите думи, Турция е осведомена за двуличието и подлостта на терористите, които трябва да бъдат включени в състава на армията, която в момента САЩ създават в Сирия.

„Това 30-хилядно формирование, което Вашингтон планира да създаде, трябва да се нарича „армия на вероломните предатели“. Няма никакви съмнения в това, че при първа възможност те ще насочат оръжието си срещу американските военнослужещи“, предупреди турския лидер.

Президентът призова всички дружествени страни и съюзници на Турция да не излизат на пътя на Анкара в нейната борба с терористите и убийците.

 „В противен случай Турция не отговаря за възможните последствия. Свалете знамената на своите страни от районите на дислокация на терористите, докато не ни се е наложило да ви ги предадем лично. Откъснете нашивките на вашите армии от униформите на терористите, докато не ни се е наложило да заровим в земята тези, които стоят в една редица с екстремистите“, подчерта турският лидер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4766 |09.01.2018 Израел изстреля ракети по Сирия . 2| 4941 |26.12.2017 Русия наложи постоянно военно присъствие в базите си в Сирия . 2| 6221 |14.12.2017 Американски изтребители гониха руски самолети в Сирия . 1| 4630 |11.12.2017 Путин изтегля войските си от Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads