Реклама / Ads
0| 3566 |26.12.2022 СВЯТ

ФСС е обезвредила симпатизанти на „Ислямска държава”

.
Източник: Снимката е илюстративна
Федералната служба за сигурност на Русия (ФСС), съвместно със Следствения комитет в Урал и Северен Кавказ, е пресякла дейността на група симпатизанти на забранената в Русия международна терористична организация ”Ислямска държава” (ИД), които са прехвърляли бойци в Сирия и Украйна, предаде ТАСС, като се позова на Центъра за връзки с обществеността на ФСС.
 

"Федералната служба за сигурност, в сътрудничество със Следствения комитет и Федералната служба за финансов мониторинг на територията на Уралския и Севернокавказкия федерален окръг, ликвидира терористична група, чийто организатор и 18 участници са създали широка междурегионална мрежа за осигуряване на ресурси за международната терористична организация ИД", се казва в изявление на ФСС, цитирано от БТА.

 

По информация от пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация от декември 2021 г. насам са били задържани организаторът и 10 членове на мрежата.

По информация от ФСС и Следствения комитет членовете на групата са получили инструкции от представители на ИД да транспортират бойци от Русия до територията на Сирия и Украйна, където те да провеждат бойни действия срещу руските въоръжени сили, както и да финансират тероризма и да оправдават терористични дейности.

Осем от участниците в групата, които понастоящем са в редиците на ИД в Сирия, са обявени за международно издирване.

 

"По време на претърсванията в местата на пребиваване на обвиняемите бяха иззети комуникационно оборудване, платежни инструменти, както и персонални компютри, в които бяха открити фото- и видеоматериали за участието на членове на терористичната група в бойни действия в Сирия в редиците на ИД, както и в националистическите военни подразделения на ВСУ в Украйна", се казва в изявлението на ФСС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3492 |19.06.2022 „Ислямска държава“ пое отговорността за атаката срещу сикхски храм в Кабул . 1| 3118 |07.06.2021 Расистки атаки в Австрия заради „ислямска карта“, показваща местоположението на джамии . 10| 4537 |13.12.2020 Симпатизанти на Тръмп протестираха, стигна се до сблъсъци във Вашингтон . 0| 4786 |27.12.2019 „Ислямска държава“ екзекутира 11 християни в Нигерия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads