Реклама / Ads
4| 4818 |09.05.2020 СВЯТ

Кралица Елизабет Втора: Никога не се отказвайте, никога не се отчайвайте, това беше посланието на Денят на победата

.
Кралица Елизабет Втора
Британската кралица Елизабет Втора почете загиналите във Втората световна война в деня на 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия и използва случая да изрази гордостта си от начина, по който британците се справят с пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс.
 

В телевизионно обръщение 94-годишната кралица заяви, че онези, които са се били във войната с нацистка Германия през 40-те години на миналия век, биха се възхитили на начина, по който потомците им се справят с Ковид-19 и ограничителните мерки, наложени за спиране на разпространението на заразата.

 

"Днес може да изглежда тежко, че не можем да отбележим тази специална годишнина, както бихме искали", каза Елизабет Втора, имайки предвид ограничените прояви поради забраната за събиране на повече хора на едно място, отменения парад на ветераните и липсата на обичайните улични тържества. "Вместо това почитаме паметта на загиналите от домовете си и от прага си. Улиците ни обаче не са празни. Те са изпълнени с любовта и загрижеността, които изпитваме един към друг", каза тя.

 

 

С над 30 000 починали Великобритания е страната с най-много смъртни случаи от Ковид-19 в Европа и се нарежда втора в света след САЩ. Премиерът Борис Джонсън сравни борбата с коронавируса с война, а думите на кралицата за войната преди 75 години изглеждат валидни и днес, отбелязва Ройтерс.

 

"Тя засегна всички и никой не беше имунизиран срещу влиянието, което тя оказа. И мъжете и жените, призовани да служат, и разделените семейства, и хората, които трябваше да започна да се заемат с нещо ново и да придобият нови умения, за да подпомагат военните усилия, всички поеха своя дял", каза Елизабет Втора.

В началото перспективите изглеждаха мрачни, краят - далечен, а изходът - несигурен. Никога не се отказвайте, никога не се отчайвайте, това беше посланието на Денят на победата, допълни тя.

 

Кралицата си припомни ликуването на сънародниците й на 8 май 1945 г., на което тя заедно с родителите, сестра си и тогавашния премиер Уинстън Чърчил са станали свидетели от балкона на Бъкингамския дворец.

Елизабет Втора изтъкна, че най-голямата отплата към хората, дали живота си, е че страните, които през войната са били врагове, сега са приятели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4537 |27.03.2020 Бъкингам: Кралица Елизабет II е в добро здраве . 0| 5156 |28.08.2019 Британското правителство поиска от кралицата да спре сесиите на парламента . 1| 4169 |25.08.2019 Елизабет II се ожали, че Тръмп и смачкал тревата с хеликоптера си . 1| 4260 |03.06.2019 Кралицата прие Доналд Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads