Реклама / Ads
1| 3371 |08.08.2021 СВЯТ

Масови протести в Италия заради „зеления пропуск“

.
Източник: БГНЕС
Хиляди демонстранти се събраха на протест в Милано срещу влезлите от вчера в Италия правила за „Зелен пропуск“, съобщава АНСА, цитирана от БГНЕС.
 

Правилата изискват притежаването на „Зелен пропуск“, доказващ ваксинация, преболедуване или отрицателен тест за влизане в кафета и ресторанти, фитнес зали и музеи. Демонстрантите скандираха „Свобода“ и „No Green Pass“.

 

Шествието започна на площад „Фонтана“ и стигнаха до площада на „Ла Скала“, където се намира централата на градската управа на Милано. Много протестиращи носеха звездата на Давид с надпис „не ваксиниран“. „Тук няма повече думи за казване, тъй като към момента тоталитаризмът е в ход, нашият протест казва повече от хиляда думи“, казва един от говорителите на движението през мегафона . „Зеленият пропуск“ е фашистки подход, който не дава свобода“. По време на шествието по улиците на центъра демонстрантите скандираха лозунги срещу журналисти, вирусолози и правителство. „На журналистите се плаща, за да казват, че хората са починали от Ковид“, обясни протестиращ.

 

Нова демонстрация срещу „Зеления пропуск“ и в центъра на Рим. Около 1500 души се събраха на „Пиаца дел Пополо“ в следобедните часове, по време за заседанието, организирано от комисията „Nonna Maur“. Сред участниците бяха и представители на „Forza Nuova“, включително Джулиано Кастелино. С викове „Свобода“ и „НЕ на здравната диктатура“, те размахваха националния флаг. Имаше и аплодисменти за наскоро починалия лекар от Мантуа Джузепе Де Донно, както и музика, за да се създаде атмосфера на „No Green pass day“.

 

Стотици членове на движенията „No Vax“ и срещу „Зеления пропуск“ се събраха в Неапол на „Пиаца Данте“, откъдето, подобно на италиански градове, започна протестна демонстрация. Протестиращите скандираха „Долу ръцете от децата“ и „Срам, срам“ и настояваха да бъдат приети от губернатора на Кампания Винченцо Де Лука.

 

Мнозинство се събра и на площад „Сан Фиренце“ в столицата на Тоскана, за да демонстрира срещу задължителния „Зелен пропуск“. Участниците в инициативата, разрешена от полицията, издигнаха многобройни лозунги с надписи, претендиращи за свободата на избор и срещу налагането на „Зелен пропуск“. „Надеждата е единственото нещо по -силно от страха“ и „НЕ на Зеления пропуск “, се казваше в някои от тях. Лозунгите, повтаряни се във времето между речите на различни оратори бяха „Свобода“ и „НЕ на Зеления пропуск“.

 

„Журналисти - терористи“: това е един от лозунгите, скандирани от протестиращите срещу „Зеления пропуск“, които, след като участваха в протестната инициатива на площад „Сан Фиренце“, се придвижиха в шествие по улиците на града, за да протестират и срещу журналистите, обвинявайки медиите в манипулация и изкривяване на информацията с призиви „ Срам“ и „Продажници“.

 

С транспарант „Обединени за свобода“ започна шествието от централния площад „Пиаца Кастело“ по улиците на Торино. Събитие, организирано в социалните медии, за да се каже „НЕ“ на „Зеления пропуск“ и в полза на свободата на избор. Протестиращите стигнаха до пред централата на „La Stampa“ и „Repubbblica“ . Въпреки дъжда, имаше хиляди участници. скандиращи лозунги срещу политици и журналисти, виновни според тях, за разпространението на „лъжи за създаване на пандемия, която всъщност не съществува. Шествието продължи по централните улици, където трафика беше напълно блокиран.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3500 |07.08.2021 Протести в над 100 града във Франция заради ограничения срещу неваксинираните . 0| 3826 |06.08.2021 Италия с още правила срещу COVID-19 . 0| 3278 |05.08.2021 Египет преминава към пластмасови банкноти . 0| 3148 |02.08.2021 Протести срещу машинното гласуване в Бразилия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads