Реклама / Ads
15| 5983 |12.09.2013 СВЯТ

Путин: Удар по Сирия може да предизвика нова вълна от тероризъм

.
В статия за "Ню Йорк таймс" руският президент предупреждава, че военната намеса на САЩ в сирийския конфликт ще повлияе на иранския ядрен проблем, израелско-палестинския конфликт и ще дестабилизира още повече Близкия изток и Северна Африка
 

Нанасянето на военен удар от САЩ по Сирия ще доведе до гибелта на много невинни жертви и до разпространение на конфликта извън границите на Сирия.Това заявява руският президент Владимир Путин в статия, поместена във в. "Ню Йорк таймс".

"Възможният удар на САЩ по Сирия, въпреки силното противопоставяне (на тези планове) от страна на много държави и видни политически и религиозни лидери, включително папата, ще доведе до гибелта на много невинни жертви, до ескалация на насилието и разпространяването на конфликта далеч извън пределите на Сирия.

Военният удар може също да предизвика нова вълна от тероризъм",

пише руският лидер.

Путин подчертава също, че военната намеса на САЩ в сирийския конфликт "може да подкопае всички многостранни усилия за уреждане на иранския ядрен проблем, израелско-палестинския конфликт и да дестабилизира още повече Близкия изток и Северна Африка".

В статията си Путин изтъква, че има сериозни основания да се смята, че химическо оръжие в Сирия са използвали не правителствените сили, а бунтовниците. "Никой не се съмнява, че в Сирия е бил използван отровен газ. Но има всички основания да се смята, че той е бил използван не от сирийската армия, а от силите на опозицията,за да предизвикат намесата на техните мощни чуждестранни покровители", се отбелязва в статията.

Руският президент приветства решението на американския си колега Барак Обама да продължи диалога за решаването на сирийския въпрос.

"Приветствам заинтересоваността на президента (Обама) да продължи диалога с Русия за Сирия (...) Ако можем да избегнем използването на сила срещу Сирия, това ще подобри атмосферата в международните отношения и ще укрепи взаимното доверие. Това ще бъде наш общ успех, който ще отвори вратата за сътрудничество по други сложни въпроси", посочва още Владимир Путин в статията си в "Ню Йорк таймс".

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5691 |11.09.2013 Американците "за" отлагане на удар по Сирия . 2| 6071 |10.09.2013 Сирия се съгласи да предаде химическия си арсенал . 2| 5713 |10.09.2013 Сенатът отложи гласуването за удари по Сирия . 12| 5880 |09.09.2013 Китай размаха пръст на Обама за Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads