Реклама / Ads
0| 4119 |03.05.2016 СВЯТ

Рекорд от 105 тона слонова кост изгориха в Кения

.
Кения изгори рекордните 105 тона слонова кост и 1.3 тона рог от носорог като потвърждение на поетите ангажименти за изкореняване на престъпленията срещу дивите животни.
 

Изгорените бивни и рога са с пазарна стойност повече от 500 милиона долара. Изгарянето се осъществи на специална церемония, на която присъстваха природозащитници, бизнесмени и политици, съобщава БНТ. Кенийският президент Ухуру Кениата заяви, че с изгарянето на това рекордно количество слонова кост, страната още веднъж потвърждава решимостта си да се бори с бракониерството, което е смъртна заплаха за оцеляването на емблематични бозайници.

 

"В последното десетилетие сме свидетели на изчезването на африканските слонове, което се дължи на бракониерството. Тази опасност заплашва стабилността на нашите държави и общности", отбеляза Кениата. Пазарната стойност на изгорените бивни и рога е повече от 500 милиона долара, но президентът заяви, че не поставя цена на дивата природа и винаги ще прави възможното, за да опази животните.

 

Кения е готова да действа заедно с международни организации, за да настоява за пълна забрана на търговията със слонова кост и други продукти от дивата природа. Търговията на слоновата кост трябва да се спре, за да осигури бъдещето на нашите слонове и носорози, които са символ на колективната ни наследство, отбеляза на церемонията и президентът на Габон Али Бонго.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4321 |22.03.2016 Рекорд: 2 млн. чужденци в Германия през 2015 г. . 0| 4385 |25.12.2015 Богаташ си купи апартамент в Хонконг за рекордните 70 милиона евро . 5| 6171 |28.09.2015 Гърция с рекорден туристически сезон за 2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads