Реклама / Ads
1| 4241 |19.01.2019 СВЯТ

”Репортери без граници” се включиха в протестите във Франция

.
Източник: БГНЕС
Наред с ”жълтите жилетки” днес протестираха и журналисти от ”Репортери без граници. Те изразиха недоволството си срещу зачестилите нападения над техни колеги по време на протестите. Водни струи, сълзотворен газ и инциденти съпътстваха десетия протест във Франция.
 

В днешншя, десети пореден протест на "жълтите жилетки" са взели 27 000 души.  Те изглеждат непоколебими  и очевидно са скептични към дебата, който откри през седмицата президентът Макрон. Протестиращите продължават да отстояват идеята си за референдум за граждански инициативи, погребана според тях от управляващите, а темите за държавните разходи и за прозрачна данъчна система надделяват в исканията, съобщава БНТ.

 

"Измама" и „прах в очите", гласят оценките на протестиращите за националния дебат. Въпреки че мобилизацията спада, днес в Тулуза тя е достигнала рекорд от 10 000 демонстранти. Съобщава се за напрежение в Бордо, един от бастионите на движението. 30 души са арестувани до момента в Париж.

 

Водни струи и сълзотворен газ разпръснаха демонстрантите в Париж към края на протестното шествие на "жълтите жилетки", което следобед обиколи центъра на града. Инциденти е имало и в провинцията. В Рен са ранени двама полицаи, в Марсилия полицията е отблъснала протестиращи, опитали да влязат в дома на вътрешния министър Кристоф Кастанер.

 

Около 80000 служители на реда пазиха страната от безредици и насилие, което придобива небивали размери.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4091 |22.10.2017 Петима US президенти се включиха в благотворителен концерт заради ураганите . 1| 3889 |05.01.2017 Включиха сина на Бин Ладен в списъка с терористи . 0| 4953 |16.03.2011 „Лекари без граници” напускат Либия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads