Реклама / Ads
0| 3417 |29.09.2021 СВЯТ

Русия заплаши да блокира YouTube

.
Източник: БГНЕС
Русия заплаши да блокира YouTube, ако уебсайтът за видеосподеляне не отмени премахването на немскоезични канали на руската държавна телевизия RT, съобщи Франс прес.
 

Агенцията отбелязва, че това е последна илюстрация на засилващото се противопоставяне между Москва и световните интернет гиганти. Телекомуникационният контролен орган Роскомнадзор посочва, че е поискал от Гугъл, компанията майка на сайта, "да отмени възможно най-скоро ограниченията, наложени на каналите в YouTube на RT - Де Е (DE) и Дер Феленде Парт (Der Fehlende Part)".

 

"Законодателството предвижда пълно или частично спиране на достъпа, ако собственикът на платформа не изпълни предупреждение от Роскомнадзор", казват от контролния орган.

 

Сайтът за видеа на американския Гугъл блокира вчера тези два канала за нарушаване на правилата на YouTube чрез разпространяване на "невярна информация" за коронавируса

 

Това е "акт на безпрецедентна информационна агресия от страна на YouTube ", се посочва в снощно в изявление на руското външно министерство, което обвинява германските власти, че "очевидно са насърчавали, и дори настоявали" за това решение.

 

Според изявлението това е доказателство за "продължаването на информационна война срещу Русия" и за "заглушаване" на медии, смущаващи германските власти.

 

В този контекст "предприемането на симетрични наказателни мерки срещу германските медии в Русия . . . изглежда не само подходящо, но и необходимо", заплашва руското външно министерство.

 

Действията на YouTube спрямо руската телевизия RT са свързани с цензура, в тях има признаци на нарушаване на законите на Русия, заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

 

"Безусловно има признаци, че са нарушени законите на Русия. Нарушени са доста грубо, защото, разбира се, това е свързано с цензура, с възпрепятстване на разпространението на информация от медиите и така нататък", каза говорителят.

 

Германското правителство няма общо с блокирането на немскоезичните канали на телевизия RT, заяви пред журналисти говорителят му Щефен Зайберт.

 

"Това е решение на YouTube, базирано на правила, създадени от YouTube, това не е мярка, предприета от германското правителство", посочи Зайберт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3107 |24.09.2021 ЕС обвини Русия в кибератаки преди изборите в Германия . 3| 3827 |20.09.2021 Партията на Путин ”Единна Русия” печели изборите за парламент, комунистите втори . 0| 3077 |19.09.2021 Три дена се провеждат избори в Русия . 0| 3268 |17.09.2021 В Русия гласуват на парламентарни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads