Реклама / Ads
0| 4150 |09.08.2019 СВЯТ

Салвини поиска предсрочни избори

.
Матео Салвини
Италианският вицепремиер и лидер на крайнодясната партия ”Лига” Матео Салвини поиска да бъдат произведени предсрочни парламентарни избори в Италия възможно най-скоро, предаде АФП.
 

Салвини заяви в комюнике, че е казал на премиера Джузепе Конте, че със съюза между управляващите партии "Лига" и Движение "Пет Звезди" е свършено и че трябва бързо да се даде възможност на гласоподавателите да направят своя избор, предаде Ройтерс. По думите на Салвини другата седмица може да бъде свикано парламентарно заседание, на което да се предприемат необходимите процедурни стъпки.

 

Междувременно италианският вицепремиер Луиджи Ди Майо, който е лидер на Движение 5 звезди, влизащо в настоящата управляваща коалиция в Италия, каза, че неговата политическа формация не се страхува от предсрочни избори, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

 

Луиджи Ди Майо увери в това, след като коалиционният партньор на движението - крайнодясната партия Лига на другия вицепремиер Матео Салвини, обяви, че управляващата коалиция се е разпаднала и са необходими нови избори. "Ние сме готови, ние не се интересуваме от завземането на правителствени постове и никога не сме се интересували от това", каза Ди Майо. Той обвини лидера на Лига, че се подиграва със страната и допълни, че рано или късно италианците ще се обърнат срещу него.

 

В същото време италианският премиер Джузепе Конте заяви, че лидерът на управляващата партия Лига Матео Салвини трябва да обясни на италианците защо слага край на управляващата коалиция, предаде Ройтерс. "Не е работа на вътрешния министър да свиква парламента или да установява дневен ред във връзка с политическата криза", заяви Конте. Той обеща да се яви пред парламента, за да гарантира, че "кризата, която Салвини е предизвикал е най-прозрачната в историята на републиката".

 

В кратко изявление премиерът, който е близък до Движение 5 звезди, каза, че няма да толерира повече нападките на Салвини срещу неговите министри и го обвини, че "разчита на лозунги" в търсене на подкрепа. "Салвини трябва да обясни на избирателите, които вярват в обещанието за промяна, причините, които са го довели до прекратяване предсрочно и внезапно на работата на правителството", каза Конте.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3897 |05.08.2019 Доналд Тръмп поиска по-строго законодателство за оръжията . 0| 4006 |04.08.2019 Папата поиска съпричастност с жертвите на злоупотреби от свещеници . 1| 4472 |21.07.2019 Партията на Зеленски печели предсрочните избори в Украйна според екзит пол . 0| 4231 |21.07.2019 В Украйна се провеждат предсрочни парламентарни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads