Реклама / Ads
0| 3834 |01.05.2019 СВЯТ

Сблъсъци в Париж, има много арестувани

.
Френската полиция влезе в сблъсъци с протестиращи, които хвърляха камъни, запалиха малки пожари и потрошиха автомобили на фона на първомайските демонстрации, събрали хиляди участници при строги охранителни мерки, предаде БТА.
 

Арестувани са около 165 души. Полицията многократно използва сълзотворен газ, за да контролира множеството, събрало се край парижката гара "Монпарнас" за основните протести. Засега не се знае колко души са ранени. 

 

Репортери на АП съобщават за групи хора, облечени в черно и с качулки, които крещят лозунги срещу полицията. Те са смесени с други демонстранти, носещи жълти жилетки или профсъюзни знамена. 

 

Някои от протестиращите хвърляха камъни и други предмети по полицаите, нападнаха с ритници паркиран микробус на близка улица и потрошиха прозорците му. 
Полицията съобщи, че над 9000 чанти са били претърсени като предпазна мярка, а преди марша са арестувани 165 души. 

 

Междувременно няколко мирни демонстрации очакваха началото на марша. Френските власти предупредиха, че към демонстрациите в Париж могат да се присъединят радикални активисти и отново да избухнат проявите на насилие, белязали предишните протести на „жълтите жилетки” и първомайските демонстрации през последните две години. 

 

Във френската столица са разположени над 7400 полицаи. Силите на реда наредиха над 580 магазини, ресторанти и кафенета по маршута на демонстрацията да останат затворени, както и редица станции на метрото.

 

Към традиционните първомайски шествия, организирани от синдикатите, се присъединиха жълти жилетки, за да изразят недоволството си от икономическата политика на президента Еманюел Макрон. 

 

Властите са особено нащрек за облечени в черно, закачулени екстремисти, каквито се присъединиха към предишни протести и често насочват действията си към символи на капитализма или глобализацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4140 |05.04.2019 Избухнаха сблъсъци между мигранти и полиция в Гърция . 1| 4310 |03.03.2019 Ирландският премиер: Много е вероятно датата на Брекзита да се отложи за 29-ти юни . 1| 4359 |24.02.2019 Двама убити и близо 300 ранени при сблъсъци на границата между Венецуела и Колумбия . 1| 3969 |16.02.2019 Сблъсъци на антиправителствен протест в Албания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads