Реклама / Ads
4| 4351 |13.11.2023 СВЯТ

Шаман ще издига Путин за поредния му президентски мандат?

.
Източник: личен архив
"Популярният в Русия певец Ярослав Дронов, с творческия псевдоним Шаман, вероятно ще стане член на инициативния комитет, който ще издигне Владимир Путин за поредния му президентски мандат на изборите през следващата година", това написа базираната в Нидерландия медия "Москоу таймс".
 

"Официално настоящият държавен глава не е дал заявка за участие във вота, но се очаква това да стане скоро. Путин ще се кандидатира като независим кандидат и ще бъде издигнат от инициативен комитет. В комитета освен певецът вероятно ще влязат близкият до Кремъл режисьор Никита Михалков, първата жена, излетяла в Космоса и в момента депутатка в Държавната дума (долната камара на парламента в Москва), Валентина Терешкова и председателят на така наречения парламент на непризнатата от ООН Донецка народна република Артьом Жога", добави изданието.

 

Според медията Кремъл иска да заложи на хора, които са известни и имат влияние върху общественото мнение.

 

"Путин бе независим кандидат за президент на Русия по време на кампаниите през 2000, 2004 и 2018 г. През 2012 г. той бе издигнат от партията на властта "Единна Русия". Той предпочита да бъде независим кандидат, защото иска да се покаже като лидер на всички граждани на страната", написа още "Москоу таймс".

 

"По закон вотът за президент трябва да се състои на 17 март 2024 г., а Съветът на федерацията (горната камара на парламента) трябва да приеме съответното решение между 8 и 18 декември тази година", допълни изданието.

 

"Единна Русия" е планирала свой конгрес за 17 декември. Най-вероятно обаче Путин ще обяви кандидатурата и парламентаристите ще гласуват датата на изборите по-рано", посочи още медията.

 

"Очаква се кампанията на Путин за поредния му мандат за Кремъл да бъде консервативна. Акцентът ще бъде поставян традиционните семейни ценности и върху това, че Русия е уникална цивилизация и има свой собствен  път на развитие", добави изданието.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5445 |09.11.2023 Макрон настоя за спиране на огъня между Израел и Хамас . 0| 4235 |08.11.2023 Силен трус разлюля Индонезия . 0| 4450 |07.11.2023 Два германски бойни батальона ще бъдат разположени на източния фланг на НАТО в Литва . 5| 7671 |06.11.2023 Британското разузнаване: Руската икономика ще "прегрее" поради преминаване на военни релси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads