Реклама / Ads
1| 4560 |07.05.2020 СВЯТ

Тръмп с пореден остър завой - няма да закрива щаба за борба с COVID-19

.
Доналд Тръмп
Пореден остър завой в противоположна посока и смяна на позицията от държавния глава на САЩ. Президентът Доналд Тръмп реши да не закрива местния щаб за борба с коронавируса, както възнамеряваше преди дни.
 

В сряда той съобщи, че звеното ще продължи да функционира, но ще бъде реорганизирано, за да може да започне отваряне на икономиката.

 

"Мислех, че ще можем да го закрием по-скоро, но до вчера нямах представа колко популярен е щабът. Когато споменах, че ще го закриваме, започнаха да ми се обаждат много уважавани хора, за да го запазим", заяви държавният глава.

 

Кризата с коронавируса е по-лоша от японското нападение срещу Пърл Харбър и атентатите на 11 септември, коментира още Тръмп.

 

Припомняме, че началникът на Белия дом заяви, че ще замени експертите в щаба с други, които да се фокусират в борбата с икономическата криза, която набира все по-голяма скорост в страната. Тръмп е особено настоятелен в тази своя позиция и по различни поводи изразява намеренията си да отвори бизнеса и икономиката в страната да се отпуши. Подобно желание имаше още в разгара на епидемията преди Великден, но икономически страната все повече затъва. Причината - епидемията все още не е забавила скоростта си достатъчно, за да се счита за безопасно отварянето на бизнеса в страната.

 

Безработицата в САЩ удря рекордни нива, след като в бюрата по труда са се записали над 26 милиона американци. Кризата е в пъти по-голяма от тази по време на Голямата депресия, когато без работа са останали едва 650 хиляди граждани. Само за седмици обаче броят на хората, оставени без доходи нарасна главоломно и с милиони всеки ден. Това изкара хиляди американци на улицата. Те явно заявиха желанието си да се върнат на работните си места, а на демонстрациите се противопоставиха медиците.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4634 |07.05.2020 Тръмп: Кризата с коронавируса е по-лоша от атентатите на 11 септември . 2| 5247 |05.05.2020 Западните служби: Медиите на Тръмп сеят слухове за произхода на COVID-19? . 11| 6831 |30.04.2020 Тръмп: Китай ще направи всичко, за да загубя президентските избори . 28| 6890 |18.04.2020 САЩ разследват появата на коронавируса, съобщи Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads