Реклама / Ads
0| 4265 |27.11.2016 СВЯТ

Тръмп ще работи за ”свободата на кубинския народ”

.
Доналд Тръмп
Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда за едно ново начало за Куба след смъртта на Фидел Кастро, когото нарече ”един брутален диктатор, който близо шест десетилетия потискаше собствения си народ”, предадоха световните агенции.
 
Фидел Кастро оставя наследство от "взводове за екзекуции, кражби, невъобразими страдания, бедност и отричане на основните човешки права", заяви в комюникето си бъдещият президент на САЩ. Тръмп отчита, че Куба "остава тоталитарна (страна)", но изразява надежда, че смъртта на Кастро ще означава "отдалечаване от ужасите, понасяни прекалено много време, и (придвижване) към едно бъдеще, при което чудесният кубински народ най-накрая ще живее в свободата, която заслужава толкова много".

Новият президент на САЩ обещава, че той и неговата администрация ще направят всичко по силите си, за да "направят така, че кубинският народ най-сетне да започне своето пътуване към просперитета и свободата". "Присъединявам се към мнозина американци от кубински произход в тяхната надежда "един ден да видят Куба свободна", подчертава той.

В началото на предизборната кампания в САЩ Тръмп подкрепяше историческото сближаване с Куба, започнато в края на 2014 г. от президента демократ Барак Обама. Впоследствие обаче кандидатът на републиканците втвърди позицията си, като заплаши да преустанови този процес заради загриженост за свободата на вероизповедание на острова.

По-рано днес в първата си реакция на новината за кончината на историческия лидер на Кубинската революция Тръмп, който е известен с острите си и често скандални коментари, се ограничи да напише в Twitter: "Фидел Кастро е мъртъв!".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4213 |22.11.2016 Тръмп изтегля САЩ от договора за транстихоокеанско партньорство . 0| 4538 |20.11.2016 Тръмп готов да назначи генерал Джеймс Матис за министър на отбраната . 0| 4096 |20.11.2016 Обама призова да се даде шанс на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads