Реклама / Ads
0| 3449 |03.07.2021 СВЯТ

Венецуелският президент обвини САЩ, че планират убийството му

.
Николас Мадуро
Венецуелският президент Николас Мадуро обвини САЩ, че планират убийството му и запита дали неговият американски колега Джо Байдън го е разрешил, предаде Франс прес.
 

"Дали Джо Байдън е ратифицирал заповедите на Доналд Тръмп да се води Венецуела към гражданска война и да ни убият? Да или не? Питам!", подчерта венецуелският президент на военна церемония, като коментираше посещенията на директора на ЦРУ Уилям Бърнс и на началника на Южното командване на американските въоръжени сили адмирал Крейг Фалър в Колумбия и Бразилия.

 

"Какво правеха те там? Нашите източници в Колумбия ни уверяват, че са дошли, за да подготвят план, целящ посегателство над моя живот и този на важни политически и военни представители", подчерта Мадуро, без да представи доказателства в подкрепа на обвиненията си.

 

Венецуелският президент често порицава проекти за държавен преврат, военна инвазия или убийство, за които според него са виновни САЩ и съюзниците им като Колумбия и Бразилия, които не признаха преизбирането му през 2018 година. Също като предшественика си Тръмп, Байдън смята опозиционния лидер Хуан Гуайдо за законен и.д. президент на Венецуела и не признава Мадуро, припомня АФП. Новият президент обаче възприе по-гъвкав подход.

 

По-рано в петък беше съобщено, че венецуелската полиция е арестувала Хавиер Тарасона, директор на венецуелската неправителствена организация "Фундаредес", както и трима души от екипа му, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

 

Групата порицава извършвани, според тях, от венецуелската полиция екзекуции без съд, жертви на които са станали цивилни. Освен това "Фундаредес" документира злоупотреби и незаконна минна дейност и трафик, извършвани от колумбийски въоръжени групи в граничните райони.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3052 |30.06.2021 Нидерландия обвини Русия в ”безотговорно поведение” след пореден инцидент в Черно море . 2| 3478 |29.06.2021 Бившият президент на Южна Африка Джейкъб Зума е осъден на затвор . 1| 3029 |26.06.2021 Стреляха по хеликоптера на колумбийския президент . 2| 3442 |22.06.2021 Президентът на Филипините: Затвор за отказващите да се ваксинират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads