Реклама / Ads
0| 4771 |11.05.2020 СВЯТ

Вицепрезидентът на САЩ се самоизолира заради заразен с COVID-19 в екипа му

.
Майк Пенс
Американският вицепрезидент Майк Пенс е в самоизолация, след като човек от екипа му е дал положителен резултат за коронавирус.
 

По информация на източник, цитиран от Асошиейтед прес, Пенс ще работи от вкъщи. Според източника Пенс е взел това решение въз основа на препоръка от медицински служители. Вицепрезидентът е бил тестван няколко пъти след като е бил изложен на Covid-19 като за сега резултатът е бил негативен, информира БНР.

 

До стъпката се стига след като трима от членовете на групата към Белия Дом за справяне с коронавируса са в карантина след като са били в контакт с говорителя на Пенс Кейти Милър. Един от тези членове д-р Антъни Фаучи заяви, че няма да се самоизолира напълно и ще носи маска на обществени места. 

 

Жертвите на Covid-19 в САЩ са поне 79 хиляди, а заразените най-малко милион и триста хиляди. 

 

Междувременно администрацията защити призивите си за експедитивно отваряне на бизнеса. В интервю за Ей Би Си икономическият съветник Лари Кудлоу коментира, че указания от властите в комбинация с иновация от частния бизнес са ключа към безопасно връщане към нормалните икономически условия. 

 

Пандемията удари по американската икономика и остави милиони без работа. Кудлоу очаква безработицата през този или следващия месец да е над 20 процента, според АФП.Само преди няколко дни беше обявено, че безработицата през април е билa 14,7 процента. 20.5 милиона в страната са останали без работа миналия месец- това е един от най-лошите показатели за заетостта от Голямата депресия насам.

 

До момента са одобрени около три трилиона долара за справяне с последствията за икономиката от пандемията. Законодатели работят над нов пакет, но все още няма индикация за наличие на нужната двупартийна подкрепа. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5177 |05.05.2020 Великобритания задмина Италия по брой починали заради COVID-19 . 1| 5295 |01.05.2020 Родилка издъхна в Ямайка заради опасение на лекарите, че има коронавирус . 2| 5747 |24.04.2020 Отново затвориха плажове в Австралия заради струпване на хора . 0| 4725 |05.04.2020 Още един бежански лагер в Гърция под карантина заради болен от COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads