Реклама / Ads
7| 5153 |21.10.2011 СВЯТ

Замразяват Кадафи

.
Погребението на убития либийски лидер Муамар Кадафи се отлага с няколко дни, съобщи за Ройтерс министърът на петрола във временното либийско правителство Али Тархуни. Тялото на Кадафи ще остане в моргата, докато бъде решено къде да бъде погребан, каза министърът.
 

 

„Казах им да го държат във фризера няколко дни, за да сме сигурни, че всички знаят за смъртта му“, добави Тархуни. Той уточни, че тялото е в Мисрата. На въпрос за погребението и конкретно за мястото, където ще бъде погребан Кадафи, той отвърна: „Още не е взето решение“.

 

Междувременно точните обстоятелства около кончината на Муамар Кадафи са все още неясни поради противоречивите сведения за неговата смърт. Полковник Кадафи е бил екзекутиран малко след залавянето му, съобщил пред телевизия “Ал Арабия” либийски лекар, който прегледал тялото на Кадафи.


Според лекаря, представил се с името Ибрахим, Кадафи бил застрелян от упор в главата и стомаха малко след като бил заловен в Сирт, посочва ДПА. Синът на Кадафи – Мутасим бил заловен жив и застрелян в тила при опит за бягство. „Едва ли ще ги погребат днес, тъй като трябва да бъдат извършени аутопсии“, казал лекарят пред Ал Арабия, цитирана от ДПА.


Кадафи е бил все още жив, когато е бил заловен край Сирт, се посочва в друга информация. На видеоклипа, направен от човек от тълпата и впоследствие показан по телевизиите, Кадафи изглежда замаян и ранен. „Оставете го жив, оставате го жив!“, вика някой. После Кадафи излиза от кадър и се чуват изстрели. „Те го хванаха жив и докато го отвеждаха, го биеха, а после го убиха“, казал за агенцията високопоставен източник от Преходния национален съвет (ПНС). По думите му бившият либийски лидер може би се е съпротивлявал.


Във видимо противоречие с видеоклипа ПНС обяви, че Кадафи е бил убит след залавянето му при престрелка между негови поддръжници и правителствени войници. Либийският премиер Махмуд Джибрил каза, че той е починал от огнестрелна рана в главата. ПНС заяви, че не е била издавана заповед Кадафи да бъде убит.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4972 |21.10.2011 Кадафи не бил застрелян умишлено . 24| 12679 |20.10.2011 Филм показва умиращия Кадафи (18+) . 4| 5231 |20.10.2011 Кадафи мъртъв, издъхнал от раните си . 9| 5759 |19.10.2011 Хилари кацна в Триполи, иска главата на Кадафи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads