Реклама / Ads
1| 3680 |14.03.2024 СВЯТ

Марин Льо Пен неочаквано скочи на Путин. Критикува го, че отприщил война на прага на ЕС

.
Бившият лидер на френското дясно-популистко "Национално обединение“ Марин льо Пен Източник: БГНЕС
Бившият лидер на френското дясно-популистко "Национално обединение“ Марин льо Пен, която имаше дългогодишна репутация на "приятелка на Путин“, неочаквано остро разкритикува Русия за войната й срещу Украйна по време на дебат в парламента, предава BFMTV.
 

От трибуната на Националното събрание Льо Пен изтъкна, че с пълномащабното нападение над Украйна на 24 февруари Русия "отприщи война на прага на ЕС и най-драматичната геополитическа криза за последните 20 години“ и обърна внимание на хилядите мъртви и ранени, милионите хора, които трябваше да напуснат градове и села.


"Дължим уважението и подкрепата си към украинската нация, която беше подложена на агресия... Благодарение на героичната съпротива на украинския народ Русия беше победена“, смята тя.





Льо Пен подчерта, че Франция осигурява на Украйна подкрепа както под формата на подслон за украинци, които са заминали в чужбина поради войната, така и под формата на материална помощ, включително оръжия, и Франция "не трябва да се изчервява“ за предоставената подкрепа.

 

В същото време бившият лидер на френската крайна десница разкритикува думите на държавния глава Макрон, че не изключва потенциалното присъствие на войски на западни съюзници в Украйна в бъдеще.





"Като предизвика вълна от възражения от много столици по отношение на разполагането на войски, Макрон в крайна сметка, за съжаление, добави доверие към Владимир Путин“, допълни Льо Пен и наблегна, че "най-добрата стратегическа неяснота е мълчанието“.

 

Партията на Льо Пен се въздържа при гласуването в Националното събрание на споразумението за сигурност с Украйна. Преди дебата настоящият лидер на фракцията Жордан Бардела посочи, че като цяло партията е за подкрепа на Украйна, но до определени "червени линии“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10501 |14.03.2024 Как Украйна компенсира „гладуването за снаряди“ с „армия от дронове“. . 7| 3943 |13.03.2024 Легион "Свобода России" призова цивилните да напуснат Белгород и Курск, продължават боевете с "убийците на Путин" . 1| 3321 |13.03.2024 Украйна отново се цели в руски рафинерии . 12| 3277 |11.03.2024 Зеленски за папата: Посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads