Реклама / Ads
0| 5875 |18.03.2009 __

Откриха "Винария 2009" с уникалния щанд на „Винпром Пещера”

.
Лидерът на пазара на алкохолни напитки в страната „Винпром Пещера” залага на модерната интерпретация на античните традиции.
 

Вчера започна 17-тото издание на Международното изложение за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2009 в Панаирното градче в Пловдив. Обиколката на официалната делегация по стара традиция започна от щанда на „Винпром Пещера” АД. Фирмата е лидер в производството на вина и високоалкохолни напитки в страната и е най-големият изложител на събитието, като и тази година е наела обща площ от над 120 кв.м. Лично Изпълнителният директор Иван Папазов посрещна специалните гости и ги почерпи с отбрани вина и напитки от колекцията на винпрома.

vnp_izlijenie_09.jpg

Представителният щанд на „Винпром Пещера” тази година съчетава в себе си както древните тракийски традиции, олицетворени чрез стилистични елементи и артистични изпълнения, така и модерното им тълкуване, изразено чрез съвременния дизайн и разчупената бар-визия, заложена в цялостното оформление. Интересно дизайнерско решение е присъствието на огнища, които същевременно играят ролята и на малки подиуми, върху които прекрасни танцьори и танцорки пресъздават вечните тракийски легенди. Представленията ще бъдат целодневни и всеки посетител на изложението ще може да се наслади на съвременната интерпретация на мита за бога на виното Дионис и любовта му към първата му жрица Ериопе. В историята се преплитат страст, опиянение, обич, вечност – неизменните съставки на истинската любов и истинското вино!

През изминалата година „Винпром Пещера” продължи неотлъчно да следва своята програма за инвестиране в разработването на нови лозови насаждения, въвеждане в експлоатация на нови производствени мощности, развитие и поощряване на човешките ресурси и други проекти. В резултат на положените усилия и средства, днес компанията може да се похвали с още един завод, открит през месец ноември 2008 г., нарастване на площта на собствените лозя до над 15 000 декара, както и събирането на първата реколта от екзотични сортове грозде, някои от които непознати до момента в България. Компанията също така продължава и да е най-големият изкупвач на грозде в България, като общата площ, от която се събира суровината възлиза на над 100 000 декара плодородни лозя.

vnp_izlijenie_09.2.jpg

Според легендата Дионис обикалял из земния свят със своята свита, отдадени на веселия. В един красив град с прекрасни градини той среща най-красивата земна жена – Ериопе. Пожелава я не само телом, но и духом. Убеждава я да тръгне с него и да стане негова върховна жрица. Тя скланя и се омъжва за влюбения Дионис. За нещастие, преди да се запознае с бога на виното и веселието, Ериопе била омъжена за земен цар. В яростта си отхвърленият съпруг убива с кинжал своята бивша царица и сам пада покосен от отмъщението на Дионис. Неговата сила и любов обаче не са достатъчни, за да съживят любимата му и той я превръща в лоза. Минават часове преди Дионис да изцеди сока на плодовете в голям съд. Изпива гроздовия сок и усеща опиянение. Оттогава той има задача да научи хората как да отглеждат лозови растения и да правят вино, за да бъде неговата жрица вечно жива.

izlojenie_vimprom7.jpg

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6403 |16.03.2009 „Муди Интернешънъл” дискутира с медиите стандарта GlobalGap . 2| 5923 |09.03.2009 Happy birthday Мариана Георгиева! . 0| 4674 |06.03.2009 Студентите на ВУЗФ с диплома и от Университета на Мериленд . 0| 4987 |05.03.2009 Клуб ХИЛД зарадва с мартеници деца в неравностойно положение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads