Реклама / Ads
2| 9273 |07.08.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

10-те улици с най-скъпи жилища в света

.
Avenue Princess Grace в Монако е начело; в класацията чак 3-то е Пето Авеню в Ню Йорк, "последното" 10-то място заема Altamount Road в Мумбай. Митал и Берлускони обитават улица на 7-ма позиция в С. Мориц.
 

 

Кризата на жилищните пазари по света има незначителен или дори никакъв ефект върху цените, които най-богатите плащат за имоти, сочи проучване, изготвено от сайта за новини и анализи Wealth-Bulletin.com, което определя 10-те улици с най-скъпи жилища в света. Investor.bg ги нарежда една след друга:

На първо място в класацията се нарежда Avenue Princess Grace в Монако. Сделките за имотите, разположени по протежението на булеварда, се сключват на цени до 41 млн. долара, като повечето от тях са доста скромни четиристайни апартаменти. Това означава, че топ апартаментите се продават за изумителните 190 хил. долара на кв. м. monaco.jpeg

Втората най-скъпа улица в света е Severn Road, разположена в най-високата част на Хонконг. Там най-добрите имоти с панорамна гледка към града се купуват за около 120 хил. долара на кв. м.

Ако някой планира покупка на първокачествено жилище на третата най-скъпа улица в света - Пето Авеню в Ню Йорк, трябва да подготви за целта 80 хил. долара за кв. м.

Четвъртото място се заема от Kensington Palace Gardens в Лондон, често наричана „улицата на милиардерите“. Най-престижните жилища на тази улица се продават за 77 хил долара на кв. м.

Петата най-скъпа улица според проучването е Avenue Montaigne в Париж. На булеварда се намират и едни от най-скъпите магазини в града. За покупката на квадратен метър жилищна площ на тази улица са необходими 54 хил. долара.

Най-скъпата улица в Москва и шестата в света е Остоженка, известна като „златната миля“. Цените на жилищата на улица Остоженка, най-вече в югозападния й край, достигат 40 хил. долара за кв. м, като са се покачили с поне 50% спрямо миналата година. Много от руските милиардери притежават апартаменти на тази улица, която се простира покрай река Москва.

На седма позиция е лъкатушещата Via Suvretta в ски курорта Сейнт Мориц, която е най-скъпата улица в Швейцария, където топ жилищните имоти се продават за около 38 хил. долара на кв. м. Много известни милиардери притежават ваканционни жилища тук, сред тях Лакшми Митал и Силвио Берлускони.

На улица Carolwood Drive в Бевърли Хилс, което е на осмо място, се намират някои от най-луксозните жилища в Америка, включително имението Fleur de Lys, с архитектура, която наподобява тази на Версайския дворец и офертна цена в момента от 125 млн. долара. Повечето от останалите имоти на улицата се продават за 30 хил. долара на кв. м.

На девето място е улица Wolseley Road в Сидни, където цените стигат 28 хил. долара за кв. м. Жилищата на тази улица се радват на едни от най-красивите изгледи към пристанищния мост и операта.

Последна в класацията е улица Altamount Road в Мумбай. Тя се нареди сред най-скъпите улици в света, след като най-богатият човек в Индия, Мукеш Амбани, съобщи миналата година плановете си да построи жилищен блок на улицата, който ще струва около 1 млрд. долара. Цената на апартаментите в него ще е около 25 хил. долара за кв. м.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6285 |28.07.2008 България е сред 10-те най-етични туристически дестинации за 2008 . 2| 4885 |13.06.2008 Новопостроените жилища в София са се увеличили двойно . 0| 18841 |06.06.2008 Най-скъпите яхти на изложение във Варна . 1| 5186 |23.01.2008 1091,24 лв./кв.м е средната пазарна цена на жилищата за 2007 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads