Реклама / Ads
19| 10304 |10.03.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

В. Ахундова: Стига лъжи за "липсващи" 4,22 млрд, и „АликсПартнърс”!

.
"Ние, гражданите", организация на ограбените вложители на КТБ, но и не само на тях, задаваме от дълго време въпроси към УС на Фонда за гарантиране на влоговете, УС на БНБ, министри, депутати и синдици.
 
Никой не ни отговаря, сякаш сме крепостни селяни и институциите нямат никакво отношение и задължения към нас.  Подобно поведение, освен, че е обидно, е и много унизително.

Искаме да попитаме отново: Малоумни ли сте, дами и господа, или виновни, или зависими участници в грабежа на КТБ и нейните вложители?

Какъв доклад на „АликсПартнърс”, какви пари ще търсите и проследявате?

 

Отлично знаете, че няма такива пари, няма липсващи 4,22 млрд.лв. От това, че хиляди пъти повторихте за изчезнали някакви 4,22 млрд.лв. те не станаха наистина липсващи и действителни.

 

Колко пъти трябва да се обяснява на обществото, че:

 

-         КТБ е инвестирала през дружества със специално предназначение, наречени от Вас „бушони”,  не повече от 2 млрд.лв. Сред тях са и такива видими обекти като стъкларския завод „Рубин”, „Гипс” АД , „Телиш” АД и много други.

-         Със специално задание, разработено от УС на БНБ, в който са влизали И. Искров, Д. Костов, Н. Кордовска” на НЕОДИТОРИ    бе възложена НЕ ОЦЕНКА, а ОБЕЗЦЕНКА на тези активи, които, заедно с някои необезпечени кредити са достигнали 200 % обезценка. Такова чудо във финансовия свят няма.

-         Квестори и синдици можеха да идентифицират реалните инвестиции, направени по веригата на дружествата със специално предназначение, да ги блокират, запорират, запазят... Но не. Пак поръчка! Трябваше да останат свободни от тежести, за да бъдат лесно, бързо и без пари усвоени от крадливата клика на КОЙ и други олигархо-политически кръгове.

-         Едва след анализ на инвестициите по веригата на „бушоните” можеше да се оцени липсват ли част от тези пари. И тогава да се наеме „АликсПартнърс” да ги издири.

 

А не да харчите нашите пари за доклад, който вече веднъж поръчково е ИЗРАБОТЕН от служителите на КТБ и сглобен от „ДЕЛОЙТ БЪЛГАРИЯ” ЕООД и другите фирми-дубльори, а всъщност ментета. И повторен буквално в прословутия доклад на НС под ръководството на "корифея на финансовите пирамиди" Деси Атанасова. И потретен от „световноизвестната” „АликсПартнърс”, но не тази, която откри вътрешните кражби със съучастието на собственици и одитори на „Енрон”, а новосъздадената, вероятно с горещата препоръка на посланик Марси Райс чисто нова SPV „AlixPartners UL services” LLP. Иначе защо посланикът на тази велика държава ще посещава Фонда за гарантиране на влоговете и КТБ?

 

Колко пъти писахме и сезирахме прокуратурата, че лицензът на КТБ е отнет с очевидни лъжи и измама в самото решение и заповедта на БНБ, където се посочва, първо, че са правени ОДИТИ на КТБ от три различни фирми, което не е вярно, и че сред тези фирми е „ДЕЛОЙТ ОДИТ” ООД. Което също е невярно.

Консултантските обезценки бяха направени от „Делойт България” ЕООД, НЕОДИТОР, нелицензирана за одитор, не носеща отговорност за нищо. Същата фирма, кръвен близнак на Българския „АликсПартнърс Сървисес" – не носеща - ПО ВЕЧЕ ИЗПИТАНАТА ФОРМУЛА - никаква отговорност; фирма-еднодневка със специална цел. Същата „Делойт България”, еднолична собственост на Силвия Пенева, която, макар и декларирала конфликт на интереси, бе "избелена" от Комисията за установяване на конфликт на интереси и наградена с договор във Фонд „Земеделие” с горещата препоръка пак на същата Марси Райс, а след това с договор с БНБ за провеждането на стрес-тестовете на българските банки. Понеже, покрай КТБ, стана "суперспециалист" по експертни поръчкови обезценки на активи! Пазете се, банки! Защото ако мерят с аршина „КТБ” някои от вас може вече да са политически неудобни, каквато беше станала КТБ и заради което бе унищожена по политически причини.

 

Но да се върнем на въпроса за парите, „АликсПартнърс” и други неща от живота.

Не сме съгласни на гърба на хиляди обезверени и ограбени хора, семейства и фирми да използвате темата КТБ в ефир и от парламентарната трибуна за предизборни цели и личен пиар! Особено новоизпечените специалисти по финансови въпроси и банков мениджмънт.

Не сме съгласни обществената медия БНТ да информира всеки ден за нещастни жертви на грабежи или катастрофи и да не обелва нито дума за над 30-те смъртни случая на млади хора, пострадали от грабежа на КТБ.  За заболелите от тежки болести, депресираните е пр.

Не сме съгласни различни коментарни предавания като „Още от деня”, „Лице в лице”, „Референдум” и др. на БНТ да експлоатират на наш гръб и с платените от нас данъци за издръжката им темата КТБ, очевидно възприемайки само тезата на управляващите и подозираните за нейното унищожение, без нито веднъж да дадат трибуна на наши членове или да изслушат нашето мнение. Оставаме с усещането, че им е забранено, но би било етично и коректно поне когато ползват в предаванията си наши анализи или изводи да споменават авторите им.

 

И знайте, накрая ще вземем ние, вложителите в КТБ, да наемем разследваща фирма – истинската „АликсПартнърс” или „Крол” или „Фрешфийлдс” и да им възложим да намерят вашите укрити пари. От кражбите в КТБ, от обществените поръчки – а вие след това обяснявайте откъде и как сте "спечелили" милионите си. И за разлика от беззъбия Фонд за гарантиране на влоговете, напълно подчинен на Министъра на финансите, няма да плащаме авансово. Ще се договорим за формулата „Success fee”.

 

Вера Ахундова

НПО "Ние, гражданите"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5528 |13.06.2015 Вместо за 30 мин за 3 часа се стига от Бургас до Слънчев бряг . 27| 9452 |11.02.2015 В. Ахундова: Горанов е сред основните ликвидатори на КТБ . 8| 6852 |24.06.2014 За 22 лв стигаме до морето с газ, евтино е и с влак . 0| 6942 |14.09.2012 Domaine Peshtera постига невиждан успех на Mundus Vini Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads