Реклама / Ads
1| 5239 |13.03.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Airbnb срещу коронавируса. Ще оцелее ли компанията?

.
Огромни загуби заради коронавируса отчита платформата Airbnb. Резервациите са спаднали с 40% в Европа и Китай, след пандемията от COVID19. Проблемите за компанията се множат още повече, защото кризата идва и заедно с намерението на Airbnb да излезе на фондовия пазар.
 

В момента компанията е подложена на жесток мониторинг. Платформата разполага с над 7 млн. обяви за жилища за краткосрочен наем по цял свят, а във времето на епидемията от коронанирус това е доста опасен бизнес. Освен всичко, Airbnb не изглежда и никак гъвкава при отмяна на резервации заради COVID-19.

 

В последните 2 седмици на февруари данни показват огромен спад в желаещите да пътуват. Отменят се фестивали, конференции и концерти, което автоматично премахва и нуждата от място за нощувка, пишат от "Файнаншъл таймс".

 

За всяка отменена резервация от гост, която компанията одобрява, има собственик на имот от другата страна, който губи пари.

 

В стремежа си да балансира нуждите на домакините, които понякога получават всичките си доходи от обявения имот на сайта, с притесненията на туристите Airbnb, поне засега, стоварва бремето върху собствениците на имоти, като предлага възможност за възстановяване на парите или смекчава политиката си за отмяна на резервации. Туристите обаче са гневни и смятат, че са принудени да платят сметката за нощувки, които нямат друг избор освен да отменят.

 

Разгневени туристи заляха Twitter с оплаквания заради липсата според тях на състрадание по време на глобална здравна извънредна ситуация. Потребителите недоволстват, че е трябвало да чакат четири дни, за да говорят с реален човек и твърдят, че политиките на компанията ги насърчават мълчаливо да излагат здравето си на риск

В момента най-силно засегнат е пазарът в Китай, но се очаква да има криза в Европа и в САЩ. През последната една седмица проблемите на Airbnb са се задълбочили значително след драстичния спад в резервациите.

 

Компанията обаче отказва да обяви дали това ще попречи на плановете и да излезе на фондовата борса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 12895 |13.03.2020 Емил Хърсев: Всичко се срина. Кризата вече е факт . 8| 5672 |12.03.2020 Коронавирусът предизвика крах на световните фондови борси . 14| 5745 |12.03.2020 Заведенията у нас с писмо - искат данъчни облекчения и средства заради COVID-19 . 4| 7141 |12.03.2020 Туроператор за Фрог: Може да има фалити на фирми заради коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads