Реклама / Ads
3| 5319 |05.07.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ангeлкова се активира - сезира прокуратурата за бариерите към ”Русалка”

.
Бариерите към плажовете на ”Русалка”
По разпореждане на министъра на туризма ще бъде сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Русалка с платена бариера. За ситуацията министерството твърди, че е разбрало след като са се получили сигнали в публичното пространство.
 

Компетентните органи трябва да проверят дали са правомерни загражданията и кой ги е поставил с цел да ограничи достъпа към ивицата, съобщават от министерството.

 

Плажовете са изключителна държавна собственост и по закон достъпът до тях не може да бъде ограничаван. Общините са длъжни да осигурят свободен и безплатен пешеходен достъп на гражданите до плажа.

 

По този повод Министерството на туризма отново е изпрати писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева. В него се кава, че в съответствие с правомощията на кмета по Закона за местното самоуправление и местната администрация, е необходимо той да организира изпълнението на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за осигуряване на свободен и безплатен достъп до морски плажове „Русалка - малък плаж“, „Русалка - голям плаж“, „Русалка – Хелинга“, „Русалка – Каяк“, „Русалка – централен“, „Русалка - Бейби плаж“, община Каварна.

 

"По повод на постъпвали жалби от граждани Министерството на туризма и преди е извършвало проверки и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до областния управител на Добрич Красимир Кирилов, с които ги информира за оплакванията на граждани и се изисква предприемане на действия по компетентност. Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.", пишат още в информацията до медиите от Министерстово на туризма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5927 |29.06.2011 Бизнесът сезира Брюксел за нарушените си права . 1| 5166 |25.11.2008 Еколози сезират ДАНС за поредните незаконни строежи . 3| 6566 |22.03.2008 Активираме всички услуги на Mtel по телефона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads