Реклама / Ads
2| 3628 |31.05.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Арх. Шишков настоява за изменение на Закона за устройство на територията

.
Източник: БГНЕС
„Трябва да решим дали търсим законност или замитане. Това, което настойчиво предлагаме, е законност. Т.е. по законов ред да направим така, че да запазим изградените инфраструктурни обекти, но по законов ред, а не да забравим какво се е случило с тях.“
 

Това заяви регионалният министър арх. Иван Шишков на брифинг след днешното заседание на Министерския съвет. На него беше разгледано предложеното изменение на Закона за устройство на територията, с което се предлага търпимост за изградени в отклонение на нормите инфраструктурни обекти.

 

Шишков припомни, че за втори път се предлага промяна в закона с цел генериране на търпимост за констатираните незаконни строителства във връзка с ремонта на пътища, част от магистрала „Хемус“ и язовирите.

 

По думите на министъра не се касае за строителна амнистия за тези или сходни обекти. Той изрази мнение, че ако Народното събрание одобри този или подобен текст на Закона за устройство на територията, те ще бъдат изследвани, ще бъдат създавани строителни книжа и документи, за да има сигурност, че отговарят на нормите и на подробните устройствени планове.

 

„Продължавам да твърдя, че това е една изключително важна стъпка с цел да затворим тази срамна страница в строителството на инженерната инфраструктура на България, с която се установи, че държавата е станала възложител в периода 2018 - 2020 г. на голямо количество незаконно строителство“, отбеляза Шишков. И добави, че с промяната в закона ще има сигурност, че за обектите, които не отговарят на нормите, ще има законово основание за издаване на разрешения за строеж, за да бъдат привеждани към тях.

 

"Надявам се този път депутатите да разберат колко е важно и да вървим в посока, в която можем да регламентираме строителния бранш по законен ред", категоричен бе регионалният министър.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4721 |10.11.2022 Арх. Шишков: Явно, бюджетът на София се оказва изключително богат, не са искани евросредства за жълтите павета . 0| 4973 |27.11.2021 PCR тестът за пристигащи от червена зона да отпадане, настоява министърът на туризма . 1| 4507 |07.07.2021 Ресторантьори от Пловдив настояват намаленото ДДС да остане . 8| 6172 |05.08.2019 Спаси София настоява за ремонт и асфалт за бул. Цар Борис III

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads