Реклама / Ads
2| 4729 |10.11.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Арх. Шишков: Явно, бюджетът на София се оказва изключително богат, не са искани евросредства за жълтите павета

.
арх. Иван Шишков
Явно, бюджетът на София се оказва изключително богат, защото не са искани евросредства за ремонтите на жълтите павета . Започнала е пълна проверка на документацията, както и анализ за колко време проектът може да се завърши. Това каза регионалният министър арх. Иван Шишков по bTV.
 

Ние сме длъжни да проверяваме обектите с финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., когато имаме изпълнено строителство и трябва да платим на бенефициента. В случая започнахме проверка извън стандарта на отношенията между министерството и общината, защото е в интерес на цялото общество“, коментира арх. Шишков.

 

„Въпреки, че вече има изпълнени и въведени обекти от проекта, по който се ремонтират и паветата, все още няма подадено искане за плащане, коментира министърът.

 

Той уточни, че след среща с кмета на София е получено уверение, че ще се поиска плащане, за да започне и проверка.

 

„Искам да направим проверката преди да изтекат гаранционните срокове на обектите. Уточнихме се и че ще удължим срока му на изпълнение с 6 месеца. Чисто законово това е приетият срок, но по-важното е, че ние трябва да имаме гаранции, че ремонтът ще завърши преди местните избори, защото проблемът на едно управление може да стане проблем за следващо“, каза арх. Иван Шишков.

 

Във връзка с терена за детска болница, Шишков каза, че теренът е изключително добър и комуникативен спрямо Околовръстния път на София. Шишков обясни, че теренът в Горна баня е изключително подходящ, по няколко причини и място и климат. Там ще може да бъде изградена изцяло нова болница, ще има място и за парк, което е важно, освен това климатът е изключително подходящ. Очакваме цялата болница да бъде изградена до три години, обясни той. 

 

Той коментира и състоянието на магистралите.

 

Всички магистрали трябва да бъдат проектирани по най-бързия начин и да се намерят варианти да бъдат финансирани. България има остра нужда от тези пътища не само заради пътната безопасност, а и за развитие на регионите каза Шишков.

 

„Нашите пътища са в лошо състояние и са необходими много средства, за да може това да бъде променено. Когато на тези пътища има огромен поток от движение, те се амортизират по-бързо. Ако имахме по-голяма пътна мрежа, пътищата щяха да са в по-добро състояние и щяха да са нужни по-малко пари за поддръжка на километър“, посочи още министърът.

 

„Тунелът под Петрохан е в съвсем начална фаза. За мен той е изключително забавен, трябваше да започне да се проектира още от 90-те години и да бъде направен. Като че ли политиците много често забравят, че най-важният момент, за да се изпълни едно строителство, е първо плановете да се одобрят. Понякога се карат за готови обекти и ремонти, а първо трябва да се извърши планирането“, коментира още той.

Арх. Шишков отбеляза още, че участъкът Русе- Велико Търново трябва бързо да се проектира и построи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6132 |30.12.2020 Доц. Красен Станчев: Бюджетът се нуждае от актуализация, не е реалистичен . 5| 7064 |18.11.2020 Крум Зарков: Бюджетът за антиковид е равносметката за четири години бездействие на властта . 6| 7132 |28.11.2019 Румен Гечев бие камбана: Бюджетът не ни подготвя за кризата . 2| 8525 |12.09.2018 Бюджетът, който пълним всички, а го харчи само Той

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads