Реклама / Ads
5| 7056 |18.11.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Крум Зарков: Бюджетът за антиковид е равносметката за четири години бездействие на властта

.
Крум Зарков
Бюджетът за антиковид е равносметката за четири години бездействие - вземете проблемите с полицаите, вземете здравеопазването, пенсионната политика с даване на подаяние. Това каза депутатът от БСП Крум Зарков, коментирайки действията на Борисов-3.
 

Властта не управлява коронокризата, всичко е на самотек. Режимът се променя ежечасно, няма гъвкавост. Гъвкавост не означа коридори. Не означава - с маски или без маски. Това е хаос, заяви още Зарков пред bTV.

 

Кризата не отменя правото на гражданите от елементарна предвидимост - на какво могат да разчитат на държавата и на какво не могат да разчитат, допълни той.

 

Той коментира и днешното заседание в правната комисия  в парламента за бг европейските прокурори.: България трябва да създаде една нова институция - европейски делегиран прокурор. Той е на пряко подчинение на г-жа Кьовеши.
Ние направихме предложение - тези хора да се занимават само с въпросите за осигуряване на евросредства, ще дойдат милиарди. Това бе отхвърлено.

Предложихме и целия ВСС да избира при публична процедура онези магистрати. Предложихме ясна процедура -за изслушване, стаж, за да не се завъртим в поредния кадрови скандал. За съжаление всичко бе отхвърлено, обясни депутатът.

 

Той коментира и ковидкризата: Не се регистрираме в началото на заседанията на НС. Опитваме се да покажем, че това правителство неможе да разчита на цялата подкрепа и в парламента. По думите му БСП ще сезира Конституционния съд, че кворумът се осигурява с карантинирани депутати. Този фарс, когато колеги се показват в началото на заседанието, не е конституционно. Не може правата на народния представител да зависят от диагноза.

 

Протестите затихнаха но недоволството не е. Ще се потърси сметка на властта за изгубеното време, категоричен бе Зарков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7130 |28.11.2019 Румен Гечев бие камбана: Бюджетът не ни подготвя за кризата . 2| 8519 |12.09.2018 Бюджетът, който пълним всички, а го харчи само Той . 17| 13057 |09.07.2018 Емил Хърсев: Не е нормално бюджетът да дава пари за здравеопазване и пенсии . 0| 5357 |29.11.2017 Бюджетът на НЗОК ще е 3.8 млрд. лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads