Реклама / Ads
0| 7415 |23.04.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЧЕЗ и УНСС ще си сътрудничат в изграждането на кадри за енергетиката

.
ЧЕЗ България и УНСС - София ще работят в ползотворно сътрудничество за подготовка на кадри за българския енергиен сектор. На официална церемония в УНСС регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и ректорът на УНСС проф. Стати Статев подписаха споразумение за стратегическо партньорство.
 

Документът предвижда подобряване на достъпа до висше образование по специалности в областта на енергетиката чрез популяризиране  и старт в кариерата, стажантски програми в дружествата от ЧЕЗ в България, оптимизиране на качеството на обучение (практическо и теоретично) чрез лектори, които са доказани професионалисти в реалния сектор, повишаване на знанията и квалификацията на специалистите от ЧЕЗ чрез обучение по бакалавърски, магистърски и докторантски програми в УНСС и др.

 

„Като социално отговорна компания, за нас е изключително важно да работим в посока създаване на качествени кадри в българската енергетика и развиването на образованието и учебните програми в тази сфера”, каза Карел Крал.

 

Програмата за съвместната дейност между УНСС и ЧЕЗ включва изготвяне на учебен план и програма на специалността „Икономика на транспорта и енергетиката“, ОКС „бакалавър“, развитие на магистърската програма „Енергиен мениджмънт“, осигуряване на квоти за стажанти от икономически специалности по европейски проекти на ЧЕЗ и др.

 

ЧЕЗ провежда дългосрочна политика за сътрудничество и подкрепа на българските учебни заведения. През 2012 г. бе сключен договор за партньорство с Техническия университет в София за реализацията на талантливи млади хора в българската енергетика. Сред резултатите от сътрудничеството е проектът за актуализиране на учебните програми по 4 електротехнически специалности в Техническия университет - София в съответствие с изискванията на бизнеса. Създадена бе и магистратура в Стопански Факултет на Техническия университет по специалността  „Икономика на транспорта и енергетиката“.

 

ЧЕЗ успешно сътрудничи и с 22 професионални гимназии от Западна България при провеждането на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. От миналата година компанията участва и в първите две паралелки за дуално обучение по електротехника в България – едната в София, а другата в Плевен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2137 |19.04.2024 Кападокия - подземен град и сафари . 0| 4338 |18.04.2024 Георги Ангелов: България е една от малкото страни с плаващи лихви, оттук-нататък само ще растат . 3| 15452 |16.04.2024 Politico: ЕС сигнализира за край на безплатните пари за по-бедните страни . 0| 5785 |17.04.2024 ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads