Реклама / Ads
6| 5080 |26.01.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М. Димитров: Идеите на Михов ще слугуват на олигарсите у нас

.
Мартин Димитров Източник: Вяра Йовева
СДС ще подкрепи промените в кабинета основно, за да запази стабилността в условията на тежка икономическа криза, заяви лидерът на "сините" Мартин Димитров.
 

Той обаче допълни, че категорично ще се противопоставят на всякакви експерименти от страна на правителството и на бъдещия вицепремиер Илиян Михов. Според Димитров олигархията у нас има три основни цели, една от които е излизането на страната ни от валутния борд, защото имат огромни задължения и искат да ги обезценят през хиперинфлация и през масово обедняване на населението.

"Илиян Михов развива точно тази теза и ние искаме той да се откаже от нея, а премиерът Бойко Борисов да заяви, че такава опасност няма. Втората цел на олигархията е искането да не се възприема еврото, защото тогава никой няма да прави експерименти, никой няма да може да печата пари и никой няма да може да краде от хората", коментира Мартин Димитров. Според него Михов подкрепял и тази теза, но трябвало незабавно да се откаже от нея. „А третият голям мерак на олигархията е да си направи атомна централа, защото там комисионните са по-големи от бюджетния дефицит за 2009 г. и има възможност за крадене. АЕЦ „Белене" може да се превърне в най-голямата далавера за последните 20 години. Този проект трябва да бъде спрян", каза още Мартин Димитров.

Виждаме белези как знакови лица на ДПС и БСП за запазени на ключови позиции, алармира лидерът на СДС. "Звездата на БСП Миглена Плугчиева беше предложена за знаков европейски пост от премиера Борисов, т.е. той сам взе да ги връща на власт", каза още Мартин Димитров. "Сините" призовават министър-председателят незабавно да отстрани фигурите от БСП, които са некомпетентни и не си вършат работата, а в момента заемат важни постове в държавата. От СДС изготвят списък с такива имена и ще го предоставят на Борисов. Сред тези имена Мартин Димитров открои председателят Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6361 |26.01.2010 Рекламираме в ЕС само срещу регистрация по ДДС . 0| 4938 |25.01.2010 Дянков: Разплащаме ударно парите от еврофондовете . 1| 5305 |25.01.2010 Отчитаме ток и вода дистанционно . 0| 4828 |25.01.2010 Откриват процедура за надзорник на Лот 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads