Реклама / Ads
12| 5641 |28.07.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М. Димитров: Правенето е трудно; неправенето ще струва скъпо

.
Мартин Димитров
2011 година е Рубикон; обявеното запазване на пенсиите е съмнително; може да се наложи вземане на заем, което обаче щяло да е трудно, без да се знае при какви условия, предупреди синият лидер.
 

Съмненията затова, че проектобюджетът за 2011 година ще има посочения дефицит, си стоят със страшна сила, но хубавото е, че той все пак ще бъде обсъден по-рано, обяви по БНТ лидерът на СДС Мартин Димитров. Това, което притеснявало десните, било, че министър Тотю Младенов споменал за увеличение на осигурителните вноски. Същевременно бе казано, че няма да бъдат увеличавани данъците. Какво означава това?, попита съпредседателят на Синята коалиция и предупреди, че увеличаването на данъците води до засилване на сектора на сивата икономика.

2011 година е Рубикон - или нещата ще тръгнат нещата нагоре, или надолу, но не се очертава ЕС да ни реши проблемите, трябва да си ги решим сами, настоя Димитров и изрази смущение от това, че все още имало разнопосочни изказвания, които навявали на съмненията, че обявеното запазване на пенсиите е съмнително.

Тезата, че се дават пари само срещу реформа, не е вярна. Погледнете земеделието - в него само се дават пари. Продължава тенденцията за увеличаване на разходите. Ако не се направи административната реформа, нещата ще отидат в неприятна посока, предупреди М. Димитров.

Същевременно лидерът на СДС направи уговорката, че Синята коалиция подкрепя борбата с престъпността и очаква добри резултати, но това не отменяло необходимостта от провеждане на останалите реформи. Правенето им е трудно, но неправенето ще ни струва още по-скъпо, отсече съпредседателят на Синята коалиция, според когото можело да се наложи вземането на заем, което обаче щяло да е трудно, без да се знае при какви условия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5080 |26.01.2010 М. Димитров: Идеите на Михов ще слугуват на олигарсите у нас . 3| 5426 |29.09.2009 Димитров: Има груби нарушения в бюджета на МС . 3| 5100 |14.09.2007 Петър Димитров: Бумът на цените е преминал, предстои успокояването им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads