Реклама / Ads
0| 6942 |14.09.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Domaine Peshtera постига невиждан успех на Mundus Vini Германия

.
Domaine Peshtera Merlot – виното с плътен рубинено-червен цвят, подчертано плодов аромат – на зряла череша и горски плодове, и елегантен, плътен, изключително хармоничен вкус с дълъг и запомнящ се финал, получи поредното си престижно отличие, този път от Mundus Vini 2012 - Германия.
 


Виното на Винпром Пещера постигна невиждан за родното винопроизводство успех и признание на над 300 енолози от 46 страни. Истински повод за гордост на винения бранш и технолозите на компанията е успехът на марката Domaine Peshtera от реколта 2011 г. сорт Мерло, която получи Златен медал в конкуренция с хиляди вина от близо 100 страни и то на най-престижния международен конкурс.

 

Продуктът е оценен прецизно по цели 19 показателя – 11 от които посветени на ароматите, 4 на вкуса и 4 на общото впечатление. В секцията „Аромати” то получава оценка 6 за „червена боровинка” и 4,3 за „череша”. Като „Общо впечатление” за „хармония” оценката отново е 6. Тези оценки напълно отговарят на описанието на етикета на виното. Domaine Peshtera Мерло е най-награждаваното вино от серията.

 

Експертите на Mundus Vini наградиха марката и с два Сребърни медала за сорта Шароне, отново реколта 2011 г., който пък е бялото вино с най-много признания на световни експерти за годината.

 

Последното от тях дойде само преди месец и половина от най-големия алкохолен конкурс за напитки от 90 страни - International Wine and Spirit Competition.

 

Оценяването на напитките става по строгите правила на OIV (Международната организация по лозарство и винарство), чиято централа е в Париж. В дегустациите се включват много сетива – зрение, обоняние и едва след това идва ролята на небцето. Особено много се ценят хармонията от вкусове и финалното впечатление от виното. Езикът и небцето трябва да потвърдят това, което очите и носа са оформили като очакване от „мъдрата” течност.

 

„Невиждан успех за българско вино и то толкова младо”, коментират родни винени експерти. „Поздравления за успеха на виното Ви! Нашите експерти го отличиха за изключителното му качество, след проведена сляпа дегустация през август/септември по Строгите правила на OIV (Международната организация по лозарство и винарство) в Париж” – казват в лично поздравление до Винпром Пещера организаторите на конкурса Mundus Vini 2012 г.

 

 Точно на 14 септември 2011 година служителите на Винпром Пещера честваха старта на гроздоберната си кампания и събраха тонове отлична реколта грозде, от което изпълнителният директор на компанията Иван Папазов обеща да пусне вино с изключителни качества и световен клас, това вино вече е факт.

 

След само 10 месеца на българския пазар, марката Domaine Peshtera бе определена от винени експерти за най-успешното вино на 2012 г., което има десетки медали и отличия от най-престижните конкурси в света. На практика няма престижна световна винена надпревара, от която еликсира на Винпром Пещера да не се завръща с медал, почтен диплом и адмирациите на стотици винени експерти. Малка част от конкурсите са International Wine and Spirit Competition, Vinalies Internationales, International Wine Challenge, San Fancisco International Wine Competition, Finger Lakes International Wine Competition, Decanter World Wine Awards (DWWA) и редица други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7116 |14.09.2012 Офшорка купи ОЦК-Кърджали набързо . 6| 5911 |13.09.2012 ББР отпуска 150 млн кредити те месопроизводителите . 1| 5672 |13.09.2012 1743 лева стига "Гражданска отговорност" . 19| 7175 |13.09.2012 Путин идва за сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads