Реклама / Ads
3| 10290 |08.11.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Триумфът на „Братя Минкови” без аналог във винената ни история

.
LE PHOTOGRAPHE извоюва единствения златен медал за България от Alliance du Monde-Франция Една десета от златото в света вече е притежание на изба „Братя Минкови“, издадоха участници в най-известната френска винена надпревара Alliance du Monde. Невероятната Сира, отгледана в Карнобатските лозя, официално нареди България на четвърто място в световния Топ 10 сред най-добрите винопроизводители.
 

Там „Братя Минкови“ застава редом с именити изби от Франция, Испания и Австралия. Енолозите от престижният конкурс единодушно присъдиха на модерната серия LE PHOTOGRAPHE единствения за страната ни Златен медал. По думите им, признанието е без аналог в съвременната ни винена история и категорично поставя Сирата на изба „Братя Минкови“ измежду най-добрите световни образци от впечатляващия винен сорт.

           

Учредителите на Alliance du Monde-Франция са едни от най-авторитетните енолози на Стария континент, а присъдените от тях награди се приемат като универсален еталон за качество. Ето защо оценките на журито са доказателство за стойността на отличените вина, споделиха участниците в надпреварата.

           

По думите на френските винени критици, LE PHOTOGRAPHE Syrah впечатлява с модерна стилистика и съчетава всички уникални характеристики на  тероара в Карнобатските лозя. Богатите почви му придават неподражаем минерален вкус, характерен само за висококачествените вина, издържани в европейски стил. В аромата му пък се откриват ценни нотки на черен шоколад и зряла вишна, присъщи за невероятния сорт. Според енолозите на Alliance du Monde, Сирата на „Братя Минкови“ е великолепен пример за вино, чието качество е постигнато единствено благодарение на природните дадености в плодородния регион, а технологичната намеса е минимална. Този факт придава допълнителна стойност на Златния медалист, защото отговаря на тенденцията за консумация на вина, направени по природосъобразен способ. Не случайно, специално за LE PHOTOGRAPHE, изба „Братя Минкови“ избра да засади Сирата в прочутата местност Терзийски Баир, където съчетанието на богати почви, обилно слънчево греене и специфичен релеф придават на виното сочност, балансиран вкус и дълбок гранатово-червен цвят.

          

Вината LE PHOTOGRAPHE дебютираха на родния пазар в началото на годината и още с излизането си бяха обявени за най-добри на Балканите от престижния конкурс Balkan International Wine Competition. Серията е вдъхновена от фотографското изкуство и е посветена на всички творци, чийто талант и труд даряват наслада за сетивата. И защото енолозите също принадлежат към тях, вината  LE PHOTOGRAPHE са своеобразен комплимент на изба „Братя Минкови“ към всички майстори на виното, които утвърждават България на световната винена сцена.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12098 |14.09.2012 Изба „БРАТЯ МИНКОВИ“ отново триумфира със златен медал в Германия . 0| 9809 |18.05.2012 Изба „Братя Минкови“ триумфира със злато от световното винено първенство . 0| 7610 |16.03.2012 Златния Ритон на изба „Братя Минкови“ замина за Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads