Реклама / Ads
0| 9372 |01.06.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дубай- предпочитано място за почивка

.
Туроператор АБАКС обогати своето портфолио с още една световна дестинация. От 01.10 стартира невероятната програма почивка в Дубай с полети в ден неделя. Страхотните хотели, професионалното обслужване и провеждането на програмата са гарантирани!
 

Ще имате възможност да се насладите на смесица от култури между новият и стар град на Дубай. Най-модерната и най-желана туристическа дестинация ще ви поднесе много и неочаквани изненади. Обиколката започва със спирка за разглеждане на известният квартал Джумейра и плажа с прекрасна гледка., разходка  към прекрасният Палмов остров, където  има възможност да  се разгледа невероятният проект за милиарди долари на хотел Атлантик, да се  види    най-високата сграда в света – Бурдж Халифа, в основата на която се намира и най-големият търговски център в света Дубай Мол.

 

В тази обиколка се разглежда най-старият пазар в Дубай – Gold Souq, който  представлява голям пазар за злато и златни бижута, както и Spice Soup  пазар за подправки от цял свят. Има какво да се види и в Емирство Шарджа. Шарджа е едно от седемте емирства, образуващи Обединените Арабски Емирства. Макар и трето по големина, Шарджа е емирството с най-богатата и интересна история. То се простира на площ от 2600 км2, разположено между Дубай и Ажман. Управлявано е от фамилията Ал ства.

 

Макар и трето по големина, Шарджа е емирството с най-богатата и интересна история,  обявена от ЮНЕСКО през 1998 г. за културната столица на арабския свят, което не е случайно. В емирството ще се натъкнете на изобилие от културни фестивали, търговски изложения, образователни конференции и над 20 музея, прочути с прекрасните си колекции, артефакти и различни произведения на изкуството. Тази заслужена титла е подкрепена и от усилията на местните университети да превърнат третото по големина емирство във водещ академичен център. В Шаржа се намира и седалището на Съюза на Авторите и Писателите на Обединените Арабски Емирства. По време на панорамна екскурзия на Шарджа, ще видите Синята джамия и Синия сук.

 

Мечта за всеки е посещение на  Абу Даби - най-голямата от седемте перли в огърлицата на Обединените Арабски Емирства и се намира само на около 100 км. от Дубай. Макар, че не блести колкото Дубай, не бива да бъде подценявана. Това е най-богатото емирство и именно на неговия петрол страната дължи днешния си възход. Построено на естествен, остров Емирство Абу Даби е известно със своята богата зеленина. Интересно е да се види   най-голямата джамия в Обединените Арабски Емирства – „Шейх Зайед“, и 6-та по големина в света. Джамията е кръстена на първият президент на Обединените Арабски Емирства шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, чиято гробница също се намира там.

 

Дизайнът на джамията е вдъхновен от мавританската и монголската храмова архитектура и по-специално от джамията Хасан II в Казабланка и Бадшахи в Лахор, повлияла пряко в разпределението и разположението на купола. Нейните извити арки символизират мавританската архитектура, а минаретата са класически арабски. Интериора и екстериора на Голямата джамия най-добре се описват като смесица от арабски, мавритански и монголски стил. След разглеждането на джамията, разходката продължава към великолепният Emirates Palace Hotel, който е построен в Арабски стил, след което се  продължава към Президентският дворец, преминавайки през най-известната улица на Абу Даби. Има и  посещение на традиционното селище, където ще станете свидетели как хората са живеели в миналото, преди Абу Даби да се превърне в най-богато емирство и столицата на петрола.За любителите на емоции  не е подминат и най-големият увеселителния парк Ferrari World на Yas Island – мястото, където се провежда Формула 1.

 

Днес Дубай е един от най-луксозните градове в света. Тук се намират най-големият мол в света, най-високата сградата в света, най-луксозният хотел в света. Дубай се стреми да бъде „най“ във всичко и да впечатлява света с по-високи и по-скъпи сгради и определено успява.

 

Хотелите в портфолиото на АБАКС са с най-високо качество и са достъпни 
за всеки бюджет! Всеки, който избере програмата на АБАКС, получава бонус 
екскурзия на Дубай и Емирство Шарджа.

 

Никога Дубай не е бил толкова близо, отколкото сега с програмите на 
туроператор АБАКС.

https://www.abax.bg/?cat=520

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4717 |30.05.2017 Юнкер: Мястото на Украйна е в Европа . 1| 4052 |25.05.2017 Глобите на КАТ ще се връчват на място . 3| 5329 |25.05.2017 Корнелия Нинова: Политическо лице няма място в ”ЦУМ-гейт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads