Реклама / Ads
15| 6394 |22.02.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Експертът Оля де Карденас: Признаването на Донецк и Луганск е обявяване на война на Украйна, но Западът купува руски газ

.
Оля де Карденас
Безспорно войната в Украйна ще има огромни човешки и икономически последствия, не просто в глобален мащаб, а в частност за самия руски народ, защото решението на Путин, да признаем, за независимостта на Донецк и Луганск всъщност на практика е обявяване на война на Украйна, тъй като е ясно че сепаратистките сили, разположени там, могат да поискат и да получат военна помощ и подкрепа.
 

А това, което със сигурност се случи вчера е, че Путин не просто постави Европа на пътя на войната със заявката си да прекрои границата на Европа със сила, но и ще остане в европейската история за 21-и век като един от ключовите моменти в нея. Това което си мисля е, че всъщност обаче е интересно, че на практика съществува много сериозен риск западноевропейските сили на практика да продължат да финансират военната мощ на Москва през плащанията за петрола. Това заяви експертът по маркетинг Оля де Карденас по Нова Тв.

 

Според Блумбърг в следващите 24 часа Великобритания, САЩ и Европейския съюз заедно ще закупят 3,5 милиона барела руски петрол и рафинирани продукти за 330 милиона долара. А от друга страна не е ясно банковите санкции, които предполагам, че ще бъдат наложени, дали ще се отнасят за плащанията на Европейския съюз към Руската държавна газова компания Газпром, което на практика означава, че финансирането, което доколкото знам е една трета от бюджета на Москва и това на практика означава, че е финансирането на Русия ще продължи, независимо от това, че тя е във война с партньор на Европейския съюз и от друга страна да определя до голяма степен разнопосочността, ако се анализират реакциите на отделните западноевропейски страни и САЩ.


Защото в зависимост от степента, в която са зависими от доставките на руски петрол и газ, Германия и Италия например лобират изобщо енергетиката да бъде изваден от пакета за санкции. От друга страна нито един западноевропейски лидер в прав текст не нарече навлизането на танкове на територията на Украйна инвазия заради аргумента, че това на практика не променя състоянието на нещата досега, тъй като през последните 8 години Русия винаги е имала оперативни лица на тези територии, допълни Оля де Карденас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8477 |30.12.2021 Експертът Пламен Димитров: Ще намалее ли азербайджанският газ за България? Какво прави Булгаргаз? Пак печели Газпром! . 23| 18198 |28.05.2021 Експертът Иван Хиновски: Бившата министърка Теменужка Петкова крие документа за проекта Турски поток . 14| 11808 |09.01.2021 Експертът Васко Начев: Купуваме газ от Азербайджан, но няма какво да го правим . 5| 7994 |19.11.2020 Експертът Л. Аламанов: Намалете глупавия административен тормоз над фирмите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads