Реклама / Ads
0| 5303 |16.04.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Експерти отчитат ръст в търсенето на качествени офис площи

.
Галакси Офис Парк Пловдив
В последните години се промени профилът на активните наематели на пазара на офис площи. Повечето съществуващи сгради не могат да покрият изискванията за комфорт на работната среда, а новите наематели, основно от IT и аутсорсинг индустрията имат все по-високи изисквания. Те са свързани както с повишаване на качеството на строителството, така и с нарастващи изисквания към околната среда и инфраструктура.
 
Това стана ясно на годишната конференция „Инвестиции и строителство на офис и административни сгради”. Все по-големи изисквания наемателите имат и по отношение на пропърти мениджмънта. Според представители на архитектурната гилдия в момента пазарът е достигнал критична точка, в която перфектните технически изисквания не са достатъчни и дизайнът все повече има значение. Инвеститорите започват да влагат средства и в тази посока, което добавя конкурентно предимство на офис сградите.

На конференцията беше представен и първият стартирал инвестиционен проект за годината в този сегмент на пазара Офис Парк Пловдив. Според експертите в бранша този проект е знак, че пазарът се раздвижва. Прогнозите са новата сграда да посрещне интереса на компаниите, които имат интерес да инвестират и развиват дейност в града. Проектът ще предложи удобни, широкоформатни офиси, отговарящи на високите изисквания на наемателите от различни сектори на бизнеса и по-специално на компаниите от аутсорсинг и IT индустрията. В сградата са търсени устойчиви архитектурни и технически решения, гарантиращи ефективна дългосрочна експлоатация и конкурентни наемни нива.

Инвеститорът Галакси Инвестмънт Груп беше посочен като добър пример за въвеждане на конкурсното начало като най-добър вариант за избор на изпълнител на строителството на сградите. Все повече се засилва тенденцията още на ниво проект да бъде предвидена възможността за трансформация на обектите при евентуална промяна на наемателите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4894 |03.01.2015 Брокерите отчитат раздвижване на имотния пазар . 3| 5044 |21.12.2014 Експерти: Четиричленно семейство може да изкара Коледа със 75.50 лв. . 5| 5918 |15.11.2014 Синдикалист: Пенсиите не са работа за министрите, а за експертите . 6| 8567 |12.10.2014 Срив на еврото спрямо долара, прогнозираха експерти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads