Реклама / Ads
3| 5100 |26.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

От ”Емко” разбиха Караниколов: Целта му е да ни отстрани от оръжеен търг

.
Министърът на икономиката Емил Караниколов говори неистини за дружеството и това продължава вече доста дълго време. Не съм оптимист, че на 6 октомври Междуведомственият съвет ще ни върне лиценза.
 
Това каза пред БНР Валентин Тахчиев, директор в "Емко".По думите му всички констатирани нередности от служба КОС са отстранени.

"Още  на 29-и август всички констатирани "нередности" от служба КОС са отстранени и има констативен протокол, който ние сме изпратили на същия уважаван министър. Същите тези нередности ние сме ги отстранили, за което ви казвам, че има протокол на същата тази служба, която ги е констатирала - на 29-и август.И какво стана на практика след това - значи, всеки ден идва проверка и тази проверка донажда нови, нови и нови изисквания, издава нови и нови предписания - ние попадаме в Параграф 22, каза още Валентин Тахчиев.

Директорът допълни:"Предприятието в момента работи, тъй като лиценза за производство, съхранение и търговия в страната не му е отнет -  то работи, има договори с други фирми на територията на България, но има един такъв проблем -  трябва да бъде ясно на всички, че с отнемането на лиценза за внос и износ ние няма как да си доставяме компоненти за нашите изделия и те се изчерпват и не можем да работим. Примерно след десетина - петнайсет дена ние ще изчерпим компонентите и няма как да си внесем нови."

Тахчиев прогнозира, че на важния оръжеен търгът на 2 октомври предприятието ще бъде отстранено и всъщност това е била вероятно и целта на предприетите от Караниколов действия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5724 |15.09.2017 Караниколов взе поръчките на "Емко" и ги даде на "ВМЗ-Сопот", уж заради отнетия лиценз . 1| 4181 |14.08.2017 Разбиха терористична клетка в Москва . 0| 5204 |14.06.2017 Разбиха българо-испанска банда, клонирала банкови карти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads