Реклама / Ads
Frognews
3| 4178 |26.09.2017

От ”Емко” разбиха Караниколов: Целта му е да ни отстрани от оръжеен търг

.
Министърът на икономиката Емил Караниколов говори неистини за дружеството и това продължава вече доста дълго време. Не съм оптимист, че на 6 октомври Междуведомственият съвет ще ни върне лиценза.
Това каза пред БНР Валентин Тахчиев, директор в "Емко".По думите му всички констатирани нередности от служба КОС са отстранени.

"Още  на 29-и август всички констатирани "нередности" от служба КОС са отстранени и има констативен протокол, който ние сме изпратили на същия уважаван министър. Същите тези нередности ние сме ги отстранили, за което ви казвам, че има протокол на същата тази служба, която ги е констатирала - на 29-и август.И какво стана на практика след това - значи, всеки ден идва проверка и тази проверка донажда нови, нови и нови изисквания, издава нови и нови предписания - ние попадаме в Параграф 22, каза още Валентин Тахчиев.

Директорът допълни:"Предприятието в момента работи, тъй като лиценза за производство, съхранение и търговия в страната не му е отнет -  то работи, има договори с други фирми на територията на България, но има един такъв проблем -  трябва да бъде ясно на всички, че с отнемането на лиценза за внос и износ ние няма как да си доставяме компоненти за нашите изделия и те се изчерпват и не можем да работим. Примерно след десетина - петнайсет дена ние ще изчерпим компонентите и няма как да си внесем нови."

Тахчиев прогнозира, че на важния оръжеен търгът на 2 октомври предприятието ще бъде отстранено и всъщност това е била вероятно и целта на предприетите от Караниколов действия.
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Караниколов взе поръчките на "Емко" и ги даде на "ВМЗ-Сопот", уж заради отнетия лиценз 3| 4238 |15.09.2017 . Разбиха терористична клетка в Москва 1| 3242 |14.08.2017 . Разбиха българо-испанска банда, клонирала банкови карти 0| 4291 |14.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ