Реклама / Ads
0| 5166 |09.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Борисов най-после забеляза протестите на работниците от ”ЕМКО”

.
Премиерът Бойко Борисов се срещна с част от протестиращите от ”Емко”. Тази сутрин служители на оръжейния завод отново излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет. Финансовият директор на ”Емко” и други представители на протестиращите работници от предприятието влязоха за среща с премиера в Министерския съвет, съобщи БНР.
 
Малко по-малко от три часа продължи поредният протеста на работниците от "Емко". Протестиращите поискаха оставката на икономическия министър Емил Караниколов и заявиха: „В сряда, ако няма решение, ще дойдем не хиляда, а много повече и тогава всички ще отидем в Министерски съвет”.

Две са основните искания на работниците - да бъдат възстановени договорите, които частната фирма е загубила с държавния оръжеен търговец "Кинтекс" в периода, в който фирмата беше с отнет лиценз, както и да им бъдат изплатени суми за поръчки от произведението оръжия  за "Кинтекс", които стоят блокирани по пристанищата.

Малко след 11.30 часа премиерът Борисов прие ръководството на фирмата и част от протестиращите в Министерския съвет. Срещата продължи около 15 минути и след нея стана ясно, че утре ще има среща в "Кинтекс" между министъра на икономиката, представители на "Емко", както и на "Кинтекс" , за да се намери някакво решение.

Дали това връщане на топката в полето на икономическия министър, доказал досега с действията си, че е далеч от идеята да спре натиска срещу завода, ще даде конкретен резултат, предстои да видим.

Ето част от исканията на протестиращите:

1. Нашите договори не са върнати, нашите пари са запорирани. Ние искаме хляба си, искаме работата си.
2. Ние сме на протест също така и заради нашите договори с "Кинтекс", които бяха прекратени без никакво правно основание.  Искаме да ни върнат догорите. Взеха ни ги неправомерно. Караниколов след това каза - дадохме ги на ВМЗ. Така както са ги дали на ВМЗ, така да бъдат така добри да ни ги върнат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5385 |09.10.2017 ”Емко” на нов протест, искат среща с Борисов . 0| 4878 |08.10.2017 Работниците на „Емко” отново на протест, скандират: Не ни обявявайте за терористична заплаха . 7| 5420 |07.10.2017 Добри Беливанов: Дори да ме изключат от ГЕРБ, оставам кмет и държа на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads