Реклама / Ads
0| 38336 |29.04.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Енергиен експерт: ”Турски поток” е незаконен! Подозирам диверсия в полза на ”Газпром” от хора, свързани с ДПС и ГЕРБ

.
Стефан Гамизов
”Турски поток” се оказа наистина незаконен. Ще ми трябва ден да оформя сигнала до МВР как хора свързани със санкционираните от САЩ, включително съпруга на Севда ТВ и шефа му, са извършили действия, които са довели до възможност Газпром да ползва монополно построената тръба.
 

Действията много приличат на вредителство и диверсия от организирана престъпна група поставила се в служба на чужда вражеска държава (диктатурата на Путин) по време на подготовка на война.

 

Казусът е юридически ясен и в него са участвали и хора свързани с ДПС, освен обичайната ГЕРБ креатура.


Допускам напълно, че заемите от диктатурата на Орбан в Унгария за Севда ТВ от дъщерната банка на Магдет Рахимкулов, газпромовец-олигарх близък на Путин, са били за това деяние.

 

Дали е така ще оставя на МВР да прецени и може би контраразузнаването, ако се прецени, че е нужно.


Щастлив съм да ви кажа, че няма да има никакъв проблем Турски Поток да си остане и след изхвърлянето от него на Газпром, да стане наистина Балкански Поток с по-евтин газ в него.
Всичко това ще е политическа задача на г-н Асен Василев, защото технически в него е властта да действа, а той ще действа вярвам предвид заявеното от него.


Радва ме и факта, пак ще повторя, че се отваря възможност, двете руски проксита Сърбия и Унгария, а Унгария и предател в ЕС и НАТО срещу корупцията на Путин, да останат без руските рушвети.

 

Това ще намали апетита на Сърбия за национализъм и тайна намеса в Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Черна Гора, а Орбан и шайката около него ще останат без руски рушвети в отплата на предателството си, които се пренасят в газов вид.


България държи в момента най-силното военно-хибридно оръжие срещу диктатурата в Москва в лицето на законно обосновано лишаване на Газпром от транзит на газ.
Това ще намали драстично способностите на руската диктатура за военно-хибридни операции на Балканите и финансирането на такива през Унгария.


Нека да не забравяме, че Унгария укрива от правосъдието враг номер 1 на България в Македония в лицето на Никола Груевски. Само това е достатъчно да мислим как да накажем Унгария, ако имаме законова възможност.


Ролята във всичко това на г-н Асен Василев ще е голяма и аз възлагам големи надежди на него след смелите му думи срещу диктатурата в Москва!

Стефан Гамизов

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5115 |23.04.2022 Експерт: Цените на горивата може и да паднат лятото . 0| 4795 |16.03.2022 Експерт: Олиото няма да скочи повече от 8 лева на литър . 7| 4932 |09.01.2022 Експерт: До средата на годината цените ще продължат да скачат . 6| 4991 |04.01.2022 Енергиен експерт: Проста математика! При тези цени на газа, парното трябва да скочи с 50%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads