Реклама / Ads
30| 15073 |03.07.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Фрогоко: 11 лв за вода, 50 за шезлонг - българите злорадстват за пустите бг-плажове

.
Не само на Слънчака е така.... Източник: Фейсбук
На един от плажовете бутилка вода от литър и половина е стигнала цена от 11 лева. На Слънчев бряг и други плажове цената на шезлонга е 40-50 та до 80 лева. Българите сравняват това с плажовете в Гърция и Турция и открито злорадстват по адрес на някои представители на туристическия бранш.
 

Въпреки опитите на експерти от министерството на туризма и някои хотелиери да прикрият апокалиптичната ситуация с незапомнен отлив на туристи, в социалните мрежи се разпространяват десетки снимки и видеоклипове, правени от малцината плажуващи, показващи реалната картина.

 

Празните плажове обаче не вълнуват българина, а напротив нашенците реагират с ирония и хумор. Почти всички коментират наглостта на плажните концесионери да събират от туристите по 4-50 лева за чадър и шезлонг, а покрай скъпото удоволствие да се печеш се припомнят и старите проблеми – бетонирането на Черноморието ни, системно лошото обслужване, кошмарната храна и фалшив алкохол, разорани дюни.

 

Хиляди потребители доволно пророкуват, че след масовия бойкот на туристите на родното Черноморие, най-сетне може да се стигне до фалити на нагли канцесионери и ресторантьори и в бъдеще ситуацията да започне да се нормализира.

 

Българският турист е лоялен към Гърция, защото знае какво ще получи там срещу парите си и какво е качеството. Докато у нас туризмът е на автопилот, а туристът е в неведение. Това заяви пред бТВ Константин Занков, главен експерт в Института за анализи и оценки в туризма.

 

До момента туризмът ни беше на автопилот, без концепция за равитие. А конкурентите ни се засилиха - намалиха данъчни ставки и цени докато ние все още чакаме", контрира обаче Занков.


Загубено е ценно време. Когато геополитическата ситуация ни помагаше, ние не се възползвахме. Имахме и европредседателство. Но определено не се възползвахме правилно. Никога не е късно да се поправим", посочи в заключение Занков.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11204 |13.03.2019 Фрогоко: Парите за ”Турски поток” трябва да се усвоят бързо от наши хора . 12| 10281 |05.12.2018 Фрогоко: България се хвърли в газовото море - ще изплува ли?! . 10| 7571 |03.09.2018 Фрогоко: Работодателските организации онемяха за срива на ТР и погването на Арабаджиеви . 4| 10231 |13.02.2018 Фрогоко: Добрев ни зашлеви с поредната порция тлъсти лъжи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads