Реклама / Ads
31| 7664 |12.04.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Гамизов: Чужди мениджъри ни управляват

.
В момента българското правителство се управлява от един чужд мениджър. Защо веднъж премиерът не каза „Ние ще атакуваме договорите в енергетиката.”
 

Това коментира енергийният експерт Стефан Гамизов в ефира на TV7.

Шефът на “Марица Изток 2” Георги Христозов е богат и има пари в сметка, защото е собственик на ТЕЦ Видин. Това се знае от всички. След като излязоха доходите на хората в енергетиката, видяхте, че няма бедни хора в този сектор. ”За никого в енергийната сфера не е изненада, че Георги Христозов има толкова пари. Просто в случая има конфликт на интереси".

”Георги Христозов ми е сърдит и не си говорим. За мен няма изненада. Той беше в съдружие в ТЕЦ-а. Дали не се разделиха във Видин, или не. Ако бъркам в думите си, ще се извиня на г-н Христозов”, обяви Гамизов и поясни, че той е участвал в довършването на модернизацията на централата за не много пари и това е причината двамата да имат недобри отношения в момента.

”Г-н Христозов е шеф на най-големия ТЕЦ на Балканите, но в същото време това е и най-евтината централа. Два пъти по-евтина е от другите дружества. И тук трябва да кажа, че в момента Питър Лидгоу, който е шеф на “Марица Изток 1”, назначи президента и управлява тайно страната. Защо не изкара той доходите си. Колко пари има той? Там се завъртя проект с невярно съдържание за 700 млн. евро. Нека прокуратурата да започне да работи”, поясни още Гамизов.

Той даде и пример с това, че в Италия скоро са ударили енергийната мафия с 1,4 млрд. евро, след като са иззели ВЕИ паркове в полза на държавата. Италия си има крал на вятъра. И ние си имаме такъв.
Ние тук си имаме всякакви крале. Крале на слънцето, крале на краденето на ДДС. Театърът в енергетиката е голям. Тези хора изнасят евтината енергия и крадат ДДС, а българския народ плаща високите сметки за ток, категоричен беше той.

Интересно е да се разбере какво си е говорил министърът на икономиката с Лидгоу. Защо не се прекратяват дългосрочните договори, които ни смазват. Защо кабинетът не говори за това. В момента българското правителство се управлява от чужд мениджър. Премиерът да е казал, че ще атакува дългосрочните договори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6906 |29.04.2012 Отблъскваме чужди туристи със скъпи визи . 30| 16665 |24.01.2012 Ст. Гамизов: Плевнелиев подписа договор, който вдигна цената на тока . 2| 4734 |16.08.2011 Чуждите инвестиции по-малко с 1/2 млн. евро . 4| 5774 |11.04.2011 Чужди фирми питат как да инвестират у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads