Реклама / Ads
8| 9248 |05.08.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Стефан Гамизов за корупцията и саботажите в енергийната система

.
Стефан Гамизов
Експертът Стефан Гамизов разкрива действия на организираната престъпност в енергетиката, която умишлено създава криза с цената на електроенергията сега, за да се провали служебното правителство и да му се вмени несъществуваща вина.
 

Вижте целия му анализ от поста  във фейсбук:

 

"И така, да започнем с малко обяснение, какво става тези дни и какви грабежи върши организираната престъпност в енергетиката свързана с ГЕРБ и ДПС, и всъщност директно под контрола на лицата санкционирани по закона “Магнитски” в САЩ.

 


.


.

На двете снимки виждате нагледно манипулиране на борсовата търговия с електроенергия в България днес в реално време. Оградил съм с кръг пиковата криминална дейност, но само по себе си това няма да е интересно, ако това не е добре организирана борсова криминална манипулация в дъното на която стоят двете контролирани от ДПС държавни фирми ЕСО и НЕК.


Както виждате е оформена пикова зона от 6-8 часа с шизофренични цени на електроенергията, които са в пъти по-високи от европейските.
От вчера няколко предприятия спряха работа в резултат на това, както е КЦМ Пловдив и 1500 души са в принудителен отпуск. И това е частична щета.


Как е възможно това?

Лесно. Шефовете в НЕК умишлено и нагло, съвсем криминално, подготвяха тази схема 4 години. Схема за манипулиране на енергийната борса, като предварително започнаха унищожаването на тези хидроенергийни мощности (поверени им за стопанисване от държавата), които могат без проблем да покрият 1300 MW от пиковото натоварване заградено в кръг и да държат цените под контрол.


Как го направиха?

Лесно! Предизвикаха умишлена техническа криза на ПАВЕЦ “Чаира” прогонвайки построилата я японска корпорация и започвайки ремонтни дейности с идеята да доведат централата до невъзможност да работи. И го постигнаха! Ако японците бяха там, разбира се това нямаше как да се случи, нито “ремонта” да закъснява 2 години. Затова те (японците) бяха прогонени с искане на подкуп (отказано), техническата им документация открадната и беше възложен договор по технически идеи на НЕК. Както знаете НЕК е световен лидер в производството на такава сложна техника.


Какво казах? Голяма глупост! Никакъв производител на нищо не е, а само на корупция и саботажи срещу енергийната система!


Така енергетиката остана без своята единствена балансираща мощност, доведена до техническа разруха умишлено с цел манипулация на енергийната борса и кражби за стотици хиляди евро всеки ден! Тези дни кражбите са за милиони, а българската индустрия в колапс!


Ако от прокуратурата не знаят къде са виновните и как се казват, лесно могат да ги намерят в НЕК под имената И.Й, А.М, А.Х, любовницата на шефа (да питат - всички знаят коя е), шефа, който е бивш шеф П.И.


Всъщност, случващото е престъпление срещу републиката, което е пряко свързано и с руската диктатура, защото същите хора са замесени, както се носи слух и с възлагане на договор на руска фирма прикрита под чешко име, която пък е унищожила другите 300 MW балансиращи пазара мощности.


Хибридните военни действия винаги са насочени към унищожаването също на икономиката на нападнатата държава.


Тези вършещи всичко това грабят рушвети, но основната цел на кукловодите им е да унищожават икономиката на България и да върнат някак си във властта хибридната военна политическа партия на диктатурата в Москва в лицето на ДПС създавайки криза в управлението на служебното правителство.


ГЕРБ стоят в сенките и чакат да ударят при възможност, но все пак хората им с ДПС и грабят сега от тези цени.


Нямат наяждане от корупция гербаджии и депесари!"

 

Стефан Гамизов









Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7102 |10.02.2021 Алпинистът Антон Стефанов за Скатов: Алпинизмът се комерсиализира, шерпите са като сенки . 17| 9205 |22.04.2015 Гамизов: Зелените централи да върнат 800 млн. от джоба ни . 2| 5585 |24.03.2015 Пролетта дойде в Пловдив с Мемориален крос „Стефан Попов“ . 1| 5777 |17.03.2015 VI-ти мемориален крос “Стефан Попов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads