Реклама / Ads
8| 5272 |05.03.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Хотелиери искат държавата да плаща реклама в самолетите

.
Източник: БГНЕС
Българското правителство смята да подпомага с държавни средства туристическите чартърни полети. Това е една от мерките, които да подпомогне драстичния спад на руските туристи през последната година, стана ясно по време на българо-руски форум в София.
 

Доц. Румен Драганов, член на Контролния съвет на Национален борд по туризъм, разкри, че по време на срещата между премиерите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев са обсъдени и други мерки, които да върнат руснаците по нашето Черноморие.

 

Драганов обясни, че България е конкурентоспособна на Турция, но заради срива на руската рубла след наложените санкции, страната ни е по-скъпа за почивка на руснаците спряно южната ни съседка.

 

Поставен беше въпросът за плащане за реклама в самолетите, които возят туристите – нещо, което е практика в нашите конкурентни дестинации. „Те го правят с ясното съзнание, че са собственици на публична собственост- археология, архитектура, нематериално културно наследство. Съседите плащат по 6000 евро на всеки полет за реклама. Това дотира полета и прави цената по-конкурентоспособна“, обясни Драганов и разкри, че Борисов е възложил изготвянето на подобно проучване.

 

„Многократно сме се противопоставяли на твърдения, че собствеността в туризма е частна. Самият факт, че се отдават на концесии плажните ивици означава, че държавата е собственик. Съвсем редно е държавата да си влезе в обувките на партньор на туристическия бизнес и да заплаща средства за реклама“.

 

Румен Драганов припомни, че след въвеждането на санкциите от ЕС през 2016 година е отчетен спад от 160 000 руски туристи. Българският бизнес ще предложи на руските си колеги нов подход—въвеждане на т.нар. „умни туристически комплекси“ и по-този начин да се предпазят от евентуални бъдещи сривове на руската рубла. Методът е познат още от времето на „Балкантурист“ при въвеждането на талони за почивка за руснаците по нашите курорти, съобщава  БГНЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11048 |27.02.2019 Експерт контрира Ангелкова: Държавата не съучаства в Туристическия бизнес, вървим към катастрофа . 5| 5546 |28.01.2019 Организации не искат да влиза в сила закона за горивата . 1| 5515 |30.12.2018 През 2018 г. държавата е харчила по 21,3 млн. лв. на ден . 1| 5888 |29.12.2018 Общините искат 1-2% от данъка върху доходите да отива в местната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads