Реклама / Ads
0| 5214 |02.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Инвеститорски бум в Пловдив

.
Администрацията на града ще използва бума на инвеститорския интерес към района, за да ангажира бизнеса в доизграждането на инфраструктурата и за строеж на нови детски комплекси. Трима бизнесмени са изразили готовност срещу предоставянето на терени да построят детски ясли и градини с млечна кухня.
 

 

Софийска фирма и немци са заявили интерес за изграждането на болница в пловдивския квартал "Тракия", съобщи районният кмет Славчо Атанасов пред Дарик. Той подчерта, че половината от инвестиционните намерения, заявени от началото на годината в община Пловдив, са насочени към 80-хилядния квартал.
Предприемач от Ардино планира изграждането на целогодишна зимна пързалка в микрорайон "Скобелева майка", софийска фирма е депозирала намерение да вдигне голяма многофункционална спортна зала и жилищен комплекс на 20 декара до Ягодовския прелез. Пловдивски инвеститор е поискал терен в микрорайон А-6 за голям спа-център с открит басейн и детска занималня.
Той подчерта, че администрацията ще използва бума на инвеститорския интерес към района, за да ангажира бизнеса в доизграждането на инфраструктурата и за строеж на нови детски комплекси. Трима бизнесмени са изразили готовност срещу предоставянето на терени да построят детски ясли и градини с млечна кухня.
"Тракия" е привлекателна за инвеститорите, защото само 7% от 80-хилядното население е в пенсионна възраст и безработицата е най-ниска за града, обясни Атанасов. Освен платежоспособността на жителите на района като притегателен фактор за бизнеса, той посочи и наличието на регистър на свободните парцели, който администрацията предоставя на всеки предприемач. Около 20 са големите незастроени общински терени в "Тракия" в момента. Средната им големина е 5-7 декара и имаме негласна уговорка с кмета Чомаков те да не се раздробяват, каза Славчо Атанасов.

_4a_00004.jpg снимка Вяра Йовева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2562 |24.04.2024 Агенцията по храните с масови проверки в Билла, Лидл, Кауфланд и пазарите за козунаци, яйца и агнешко за Великден . 0| 45393 |23.04.2024 Здравната каса с нова услуга. Кой ще може да се възползва? . 2| 4720 |21.04.2024 Гръцкото правителство нареди да се свалят цените на великденските стоки . 3| 2885 |20.04.2024 Експерт: Чакането по границите оскъпява стоките в магазините с 15-18%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads