Реклама / Ads
1| 5265 |17.11.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Инвестицията в човешки ресурс е гаранция за по-висока продуктивност

.
Компаниите, инвестиращи в човешки ресурс, постигат много добри резултати, но очевидно недостатъчно от тях го правят в необходимите мащаби - така можем да обобщим резултатите от изследване на Hewitt Associates, които бяха разпространени от БНР.
 

Според експертите, компаниите с по-висока ангажираност към служителите постигат по-високата им продуктивност, по-висока удовлетвореност на клиента и по-добри финансови резултати в дългосрочен план.

В цифри е изчислено, че загрижените за персонала компании се радват на 55 процента по-ниски разходи за подбор на персонал, 30 процента по-ниско текучество и 24 процента над средната възвращаемост на капитала.

Същевременно обаче очевидно това не е осъзнато достатъчно ясно от ръководните кадри. Към подобно мнение насочва изключително високият процент служители (42 на сто!), които не вярват в способността на компанията, за която работят, да задържи най-добрите си хора.

Процентът наистина на пръв поглед е по-малък от половината, но става въпрос за отговор на служители - т.е. хора „вътре" в ситуацията, които знаят нагласите на колегите си, както и своите собствени.
Задържането на най-добрия персонал би трябвало да е приоритет за всяко дружество, което означава, че трябва да са налице и необходимите механизми за постигането му. Сигурно мениджмънтът мисли, че разполага с тахива механизми, но очевидно „от кухнята" нещата изглеждат по-различно.

В проучването са се включили над 13 000 български служители, които са били запитани за мнението им за работната среда - ръководство, системи за управление на хора, заплащане и допълнителни придобивки, за баланса работа-личен живот и възможностите за развитие.

Резултатите са били обявени в хотел „Шератон" от Ана Атанасова, ръководител на проекта. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5947 |16.11.2007 Масажи от Азия са хитът на спортен клуб "Рай" . 1| 5725 |16.11.2007 "Гражданска отговорност" отново поскъпва, компании обявяват нови цени . 0| 7163 |16.11.2007 Наредиха бул. "Витоша" на 32-ро място сред най-скъпите търговски улици в света . 0| 7450 |16.11.2007 Стара Загора привлича туристите с красивите си паркове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads