Реклама / Ads
0| 2217 |30.07.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Италианци окупираха подиума на Пампорово Байк Фест 2024

.
От 26 до 28 юли родопския ни курорт беше домакин на едно от най-големите събития в планинското колоездене в България и региона – Пампорово Байк Фест 2024. Стотици колоездачи и зрители от страната и чужбина се събраха в Пампорово и бяха част от събитието.
 

По традиция по време на феста се проведоха множество интересни събития, сред които голямо международно състезание носещо точки за световната ранглиста ранглиста, състезание по спускане за деца и младежи – трети кръг от детските даунхил серии, както и развлекателни активности и мероприятия, сред които експо зона, боулинг вечер и концерт с музика на живо във финалната зона на плац Студенец.


.

 

Над 150 участника от всички краища на страната, както и представители на Германия, Гърция, Италия и Република Северна Македония се включиха в събитието и се бориха за спечелването на точките за световната ранглиста.

 

Ян Ланер от Италия е големият победител в събитието, който успя да се класира първи в квалификациите и във финала на състезанието в категория мъже елит. Италианецът премина безпроблемно по близо двукилометровото техничното и трудно трасе за спускане в Пампорово с време 2:23.09 мин. Втори след него се класира още един от италианските представители – Алберт Ханес.


.

 

Първи сред българите и на трето място в елитната категория при мъжете се класира представителят на клуб Райдърс Юнайтед – петричанинът Димитър Мазнейков, които направи много чисто спускане и спре часовника на 2:28.81 мин.

 

При юношите класирането оглави Емануел Лоукерис от Гърция, а втори и трети след него се класираха Стефан Стоев и Васил Асенов. При мъжете в категория Мастър над 30 години, първи се класира Арис Хаджигеору от Гърция, втори е Борислав Спасов, а на третото място на почетната стълбичка се нареди Йовче Даскаловски от Република Северна Македония.

 

При дамите победител е националната ни шампионка Деница Тошева, която спечели нови 60 точки за световната ранглиста, което ще и отреди място в топ 50 в международната класация!

 

Освен за „големите“, в съботния ден на 27.07, се проведе и трети кръг от Детските Даунхил Серии за годината, където близо 100 деца и младежи на възраст от 10 до 16 години се включиха в надпреварата.

 

В категорията на децата до 12 години, класирането оглави Стоил Димитров от Райдърс Юнайтед, а в категориите до 14 и до 16 години златните медали отидоха в съседна Гърция с Димитрис Власополос и Геоугус Чутос.

 

Победителите в отделните категории си разделиха награден фонд от над 4000 лева, както и множество предметни награди предоставени от партньорите на събитието от Пампорово АД, Ред Бул, Керхер България, Акваматрикс, Doppelherz и други.


.

 

Междувременно летният сезон в Пампорово тече с пълна сила, като всеки ден без почивка работят Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, както и атракционите в курорта, а до 8-и септември, включително, всеки петък, събота и неделя за туристи и колоездачи ще работи също и лифтът до Мечи чал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3633 |29.07.2024 Защо Биткойн остава водеща криптовалута за инвеститорите на Binance? . 0| 2552 |26.07.2024 Започна Пампорово Байк Фест 2024 . 12| 2854 |26.07.2024 Експерт по експлозиви: Да се търси еквивалентност между тротил и пиротехника е абсолютна глупост . 0| 3501 |26.07.2024 Кой е най-красивият град в Швеция?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads