Реклама / Ads
0| 2950 |07.06.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЮИДП участва на Международна конференция в Рим

.
Югоизточно държавно предприятие - Сливен взе участие в Международна конференция по повод Световния ден на околната среда
Югоизточно държавно предприятие - Сливен взе участие в Международна конференция по повод Световния ден на околната среда и в памет на първия световен конгрес за горите, проведен в Италия през 1926 г.
 

Организатор на събитието, което се провежда в Рим на 6 и 7 юни 2023 г. в университета “Рома Тре”, е “Корпуса на карабинерите” и е под надслов “Факторът гора". Целта на мащабната среща е да се акцентира върху опазването на горите като основен елемент в борбата с изменението на климата и върху тяхното жизненоважно значение за биоразнообразието, въглеродните, водните и енергийните цикли в световен мащаб.

 

Изпълнителната агенция по горите, Североизточното държавно предприятие и Югоизточното държавно предприятие представиха дейността по проект "Земите и горите на орела" (LIFE18 NAT/BG/001051), чиято основна цел е дългосрочно опазване популацията на малкия креслив орел, чрез защита и устойчиво управление на гнездовите и хранителни местообитания на вида, както и създаване на нови такива.

 

На открит щанд екипът по проекта представи различни информационни материали за проекта, традиционни български продукти, от които пчелни мед и прашец от ДГС-Кости, и брошури за дейността на природните паркове “Странджа” и “Сините камъни”.

 

Българският щанд бе посетен и от министъра на земеделието, хранителния суверенитет и горите в Италия Франческо Лолобриджида. Той се запозна с извършените дейности по проекта "Земите и горите на орела" (LIFE18 NAT/BG/001051) до момента и пожела успех на всички, които участват и допринасят за неговото успешно изпълнение.


.

Участие в конференцията взеха представители на институционалните власти в Италия, експерти от научния сектор и представители на международни организации, университети и изследователски центрове, преподаватели по екология, граждани и медии.

 

На събитието бяха разгледани различни теми, чрез изказванията на изтъкнати италиански и международни лектори, следвайки шест сесии - “Опазване и възстановяване на горите за нашето бъдеще”, “Откриване, борба и превенция с човешките нарушения”, “Горските шампиони: жените, местното население, младежта”, “Гори и климат: обсъждане на ситуации и предприемане действие”, “Информация, образование и обучение: информираността и участието като защитен фактор” и “Изследвания и обучение: „трансформираща“ промяна”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3735 |16.11.2022 България участва в международно туристическо изложение в Германия . 0| 3454 |22.06.2022 За първи път в България се проведе Международна бюти конференция на световно ниво . 0| 4060 |01.02.2022 България и страни по поречието на Дунав ще участват в проекти с Украйна и Молдова . 0| 4820 |30.06.2021 И български компании ще могат да участват в европейския фонд за отбрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads