Реклама / Ads
0| 4734 |07.06.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Изненадата на Каш и потънал град край Кекова

.
Разказах ви за красивия курорт Фетие в Турция. Обиколихме и районът на Анталия. Но има едно място, което все още не е толкова добре познато, а се оказа истинско бижу. Не очаквах Каш да ми хареса, докато не стъпих в това приказно градче.
 

Около града има много природни забележителности, до които се стига с кола или лодка. Историята и културното наследство на района са изключително богати. В Каш има изобилие от атракции, които ще пленят всеки посетител. От древни руини до зашеметяващи плажове и вълнуващи водни спортове, в Каш има по нещо за всеки. Само една кратка разходка ми стига, за да поискам да се върна отново тук.

 

От тук тръгват корабчета за различни морски екскурзии. А само на 2 км се намира и най-отдалеченият гръцки остров, който е свързан със сушата с ферибот.


.

 

Ако дойдете в Каш, не пропускайте да се разходите по старата чаршия, да се загубите из малките калдъръмени улички с надвиснали дървени чардаци и обрасли в цветни храсти. Докоснете се и до Царската гробница или Лъвския саркофаг, накрая на търговската улица. За градчето ще ви разкажа повече във видеото на Професия турист.

 

А плажовете…те са невероятни. Най-известният е Капуташ, където отвесни скали заграждат приказно красив плаж с прозрачно синя вода. Не само той, а повечето плажове в района предлагат пресни условия за водни спортове като гмуркане с шнорхел или каяк.

 

След като останах възхитена от Каш, се качваме на корабче, за да стигнем до друго възхитително място – потъналия град край о-в Кекова. Това е една от най-популярните дестинации в района. Не само заради красивата природа, възможността да гмуркане в тюркоазената вода, но и заради историческото наследство.

 

Кекова е красив малък остров, в района на Анталия. Днес островът е необитаем, но някога на северният му бряг, е бил разположен красив град. Поради силни и чести земетресения градът се свлича под морското ниво.

 

Части от града все още могат да се видят на дъното. А останки от някогашните къщи и стълби има по скалите.


.

Има възможност за разглеждане на потопените руини на древното селище с лодка с прозрачно дъно. Тук видимостта е на голяма дълбочина, а на около 6 метра под водата се виждат останки от каменни колони, калдъръмени улици, мраморни стълбища, пристанищни дворове, няколко амфори и фрагменти от величествени статуи.


.

Вижте повече във видеото на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и изживейте всичко това с програмите на ONEXTOUR.

 

 

Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3867 |05.06.2024 Близо 700 000 души или не са работили никога, или само временно. Не са направили и нищо, за да се квалифицират . 0| 4878 |04.06.2024 Токът за бита поскъпва от 1 юли. Очаква се потвръждение от КЕВР . 0| 3903 |05.06.2024 Зъболекарят на звездите от турските сериали идва за безплатни консултации . 5| 4334 |03.06.2024 Над 100 000 лева на година изкарват 20 247 души, според НАП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads