Реклама / Ads
0| 5345 |31.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Как най-скучният град в Германия стана един от най-скъпите на пазара за имоти

.
Цените на новите луксозни апартаменти във Франкфурт скочиха с 25% благодарение на пазарни очаквания, че в резултат на Брекзит хиляди банкери от Лондон ще се преместят във финансовата столица на Германия.
 
Според последно проучване, цената на луксозен апартамент с две спални  вече е достигнал около 1 млн. евро, което прави относително малкият град, мъчещ  се от години да се справи с репутацията на най-скучния в Германия, един от  най-скъпите в страната, съобщава агенция Ройтерс.

Нарастването на цените на недвижимите имоти във Франкфурт с около 25%  през първите шест месеца на 2017-а година спрямо година по-рано идва на фона на  подготовка за изграждането на 20 нови небостъргачи в рамките на пет години,  които да предоставят офиси и апартаменти, като понастоящем вече има повече от  30 много високи сгради.

Докато продължителният бум на имотния пазар в цяла Германия, дължащ се  най-вече на рекордно ниските лихвени проценти, стои в основната на това ново  строителство, очакванията за възможна мащабна миграция на банкери от  Лондонското сити увеличава допълнително инвеститорският ентусиазъм и цените на  жилищата през настоящата година.

"Ние сме готови за Брекзит", заяви Марк Гелер от кметството във Франкфурт.

Трябва да се има предвид, че Франкфурт, Германия и Дъблин, Ирландия,  се считат като възможните най-добри локации за очакваното изтегляне на част от  лондонския финансов елит в резултат на процеса по излизане на Великобритания от  Европейския съюз.С оглед на това не е изненада, че и цените на жилищата в Дъблин са  скочили с повече от 11% през първите шест месеца на настоящата година, според  данни на Централната статистическа служба на Ирландия. За същия период цените  на жилищата в Лондон са се увеличили с по-малко от 3 на сто.

Друго неотдавнашно проучване, поръчано от местното управление на  Франкфурт, прогнозира, че в градът ще пристигнат около 10 000 нови банкери в  рамките на четири години и че това може да доведе до разкриването на десетки  хиляди допълнителни работни места - от агенти по недвижими имоти до строителни  работници.Някои анализатори обаче изглежда по-скептични, че може да се случи  точно това.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5829 |28.08.2017 Бившият канцлер на Германия Шрьодер става шеф на ”Роснефт” . 1| 7191 |05.08.2017 Българските учени пак останаха без достъп до световни бази данни . 0| 7286 |13.07.2017 Скандалът с турбините на ”Сименс” постави Германия в неловко положение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads