Реклама / Ads
0| 4482 |05.08.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Как да нанасяме правилно парфюми

.
Всички мечтаем за дълготрайно ухание, което да ни поддържа свежи и пленителни през целия ден. Трайността на нашия аромат зависи не само от състава на парфюма, но и от начина, по който сме го нанесли.
 

Важно е да намерим точната пропорция, златната среда, в която уханните капчици са точно колкото трябва – нито повече, нито по-малко. Да знаем как точно да нанасяме нашите парфюми е изкуство, което помага ароматната ни аура да сияе през целия ден и да пленява до късните часове на нощта.

 

Нашите парфюми са важна част от личния ни стил


Ежедневното ни ухание разкрива много за това какви сме ние и как влияем на околните. Важно е да го подберем внимателно, за да се чувстваме добре и уверени, когато го носим. Парфюмът трябва да подчертава най-силните ни страни и да свежда до минимум моментите, в които чувстваме колебание в уменията и магнетизма си. От решаващо значение е да умеем да го нанасяме правилно, за да се възползваме максимално от ефекта му. Най-добре е в началото да използваме малко количество парфюм, а съобразно неговите характеристики, ако през деня уханието избледнява, може да го освежим.

 

Нанесете парфюма си веднага след баня


Душът почиства тялото ви от всякакви други аромати и отваря порите, което помага на уханието да се абсорбира пълноценно. Изсушете напълно кожата си и след това напръскайте с парфюм.

 

Дръжте флакона на 15-ина сантиметра от тялото си


Това ще ви помогне да нанесете точното количество парфюм. Ако държите флакона по-близо, рискувате да нанесете прекалено много, а ако сте по-далеч, вероятно ще нанесете прекалено малко.

 

Поставете парфюм на онези части от тялото си, в които се усеща пулсът


Затоплянето спомага за разпръскването на аромата през целия ден и му позволява да се слее с химията на тялото ви, за да се развие вашият характерен аромат. Загретите зони включват шията, гърдите, пулсовите точки, предмишниците или вътрешната част на лактите.

 

Избягвайте да нанасяте парфюми върху дрехите си


Въпреки, че е често срещана, тази практика не позволява на уханието да се разгърне пълноценно и да премине през всичките си нюанси, а го опростява и го прави еднопланово. Не е за подценяване и фактът, че поради етеричните масла, които съдържа, не е изключено парфюмът ви да увреди някои тъкани, като предизвика петна или избледняване на цветовете.

 

Правилно нанесените парфюми разкриват пълноценно своя жизнен цикъл


Ароматите съдържат връхни, средни и базови нотки, които се разкриват поетапно, в хода на тяхното изпаряване от тялото ни. Първо се долавят връхните нотки на уханието, които най-често са ярки и свежи, а базовите акорди осигуряват дълготрайна и запомняща се следа. Еволюцията в жизнения цикъл е това, което прави един аромат интересен и привлекателен. Един и същ парфюм може да ухае различно съобразно това кой го носи, тъй като създава уникална хармония с нашето тяло и специфичния му естествен аромат.

 

Как да тестваме парфюми, когато избираме най-подходящото за нас ухание


Най-добре е да направите предварително проучване за типа аромати, които ви привличат. След като отидете в съответния магазин изпробвайте няколко от тях върху специалните тестови лентички. Едва след като се спрете на няколко ухания, които ви допадат, ги тествайте върху кожата си, но внимавайте за това да не са повече от 4 – нанесете по едно на всяка китка и в сгъвката на лакътя, за да прецените как взаимодействат с вашия естествен аромат и как се излъчват от тялото ви. Не бързайте да направите избор, дайте време на аромата да се развие. Определянето на правилното ухание за вас може да отнеме от няколко часа, до няколко дни. Важно е онези парфюми, които сте избрали наистина да ви харесват и да ви карат да се чувствате добре.

 

Когато вече знаете коя група аромати ви привличат, не се колебайте да експериментирате. Сред огромното разнообразие оригинални маркови парфюми на Грация (grazia.bg) със сигурност ще откриете такива, които да ви провокират да разкриете неподозирани предимства на вашата личност, с които да заплените околните.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3927 |05.08.2022 Мащабна лятна инициатива събра спортни шампиони, деца и младежи в Пампорово . 0| 25391 |04.08.2022 “Интерфакс”: България е поискала от “Газпром” да промени условията за газовите доставки . 0| 4531 |02.08.2022 Петролът продължава да поевтинява . 0| 29729 |02.08.2022 Енергиен експерт: Отоплението - най евтино с климатик, най-скъпо – с духалка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads